Funkcioner SNS-a Miloš Vučević podnosi krivičnu prijavu protiv Vučića

Miloš Vučević

Potpredsednik Srpske narodne stranke (SNS) Miloš Vučević podneće 3. avgusta krivičnu prijavu protiv lidera te partije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "povodom optužbi kriminalnog klana Veljka Belivuka i njegovih saradnika i laži njima bliskih tajkunskih političara i njihovih medija", saopšteno je iz SNS-a.

U saopštenju se navodi da će Vučević krivičnu prijavu podneti kako bi građani i u sudskom postupku "jasno videli sve dokaze", "ko laže, zašto to čini, sve pipke ove mafijaške hobotnice, spregu ovog monstruoznog kriminalnog klana sa raznim političkim i drugim centrima moći, nakon čega će celokupnoj javnosti biti nedvosmisleno jasno zašto im je svima sve vreme zajednička meta Vučić".

Istraživački novinari u Srbiji objavili su da su Belivuk i pojedini članovi njegove grupe tokom saslušanja izjavili da su im predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici, među kojima je i ministar policije Aleksandar Vulin, "tražili više usluga"- od kontrole tribina, do suzbijanja pojedinih antivladinih protesta.

Opozicija je u međuvremenu tražila da se ispitaju navodne veze Belivuka sa vrhom vlasti u Srbiji.

Predsednik Srbije je 1. avgusta za Radioteleviziju Srbije najavio da će on i ministar Aleksandar Vulin preko svojih saradnika podneti prijave, "kako bi se utvrdila istina".

Pročitajte i ovo: Predsednik Srbije Vučić najavio krivičnu prijavu protiv sebe

Vulin je na sajtu svoje partije Pokret socijalista, najavio da će prijavu protiv njega podneti poslanik te stranke i advokat Đorđe Komlenski.

Viši sud u Beogradu produžio je 2. avgusta Belivuku i još 26 okrivljenih pritvor do 30 dana, dok je još troje iz njegove grupe pušteno da se brani sa slobode.

Optužnicom se terete za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i nedozvoljeno držanje oružja.

Pročitajte i ovo: Vučević podneo krivičnu prijavu protiv braće Vučić

Početkom decembra prošle godine, funkcioner SNS-a i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu protiv Vučića i njegovog brata Andreja, kako bi se utvrdilo da li su povezani sa "slučajem Jovanjica" i da li su imali kontakte sa vlasnikom tog poljoprivrednog dobra na kojem je uzgajana marihuana.

Krajem januara tužilaštvo je saopštilo da braća Vučić nemaju nikakve veze sa Jovanjicom.