Otvorena pošta Kosova u Severnoj Mitrovici

Ekspozitura Pošte Kosova u Severnoj Mitorivici, 29. avgust 2024

Pošta Kosova otvorila je u četvrtak svoju prvu jedinicu u Severnoj Mitrovici, pošto su kosovkse vlasti početkom meseca na severu Kosova zatvorile ekspoziture Pošta Srbije.

Ministarka pravde Kosova Artane Rizvanoli i ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići prisustvovali su otvaranju pošte u centru Severne Mitrovice u osam časova.

Nekoliko aktivista i predstavnika političke partije Srpska demokratija negodovali su zbog otvaranja pošte koristeći pištaljke.

Pošta Kosova ima nameru da pruži sve poštanske usluge svima u svim delovima Kosova, rekla je Rizvanoli.

"Veoma je važno što je otvorena ova poslovnica ovde danas i građani Severne Mitrovice sada imaju priliku da se obrate ovoj kancelariji i završe sve usluge koje nudi ova kancelarija. Imate usluge pošte i usluge telekoma", rekao je Krasnići u obraćanju medijima.

Početkom avgusta policija Kosova zatvorila je devet ekspozitura Pošta Srbije na severu Kosova, nakon informacija dobijenih od Regulatornog organa za elektronske i poštanske komunikacije (ARKEP) da privredni operateri posluju na teritoriji Kosova bez dozvole i bez registracije u Agenciji za poslovne registre na Kosovu (ARBK)

Vaš browser nepodržava HTML5

Srbi na sjeveru Kosova frustrirani zbog zatvaranja poslovnica Pošte Srbije

Pošta Srbije na Kosovu vrši različite isplate Srbima na Kosovu iz sredstava koja dodeljuje Vlada Srbije, uključujući plate, dečje dodatke i penzije.

Zatvaranje ekspozitura Pošta Srbije na severu Kosova osudili su EU i SAD ocenjujući da je taj akt jednostran i da nije koordinisan.