Izrael računa štetu nakon iranskog raketnog baraža

  • RSE

Automobil je prekriven zemljom koju je navodno izbacio udar rakete u Tel Avivu. Fotografija je snimljena 2. oktobra ujutro nakon što je Iran prethodnog dana izveo veliki raketni napad na Izrael.

Oštećen restoran u Tel Avivu.

Oko 180 projektila, uključujući ono za što je Iran rekao da je hipersonično oružje, palo je na Izrael uveče 1. oktobra usred širenja sukoba na Bliskom istoku.

Muškarac fotografira zgradu u Hod HaSharonu, blizu Tel Aviva, koja je uništena u napadu 1. oktobra.

Muškarci gledaju oštećeni automobil u Tel Avivu.

Razmjeri štete od iranskih napada ostaju nejasni. Poznato je da je jedan Palestinac poginuo od pada rakete u gradu Jerihonu na Zapadnoj obali.

Palestinci u Ramali okupljaju se oko pale rakete nakon iranskog napada.

Izraelski radnici hitne pomoći pregledaju udarni krater od iranske rakete nakon što je pala na školsku zgradu u centru zemlje.

Iz sjevernog izraelskog grada Baqa al-Gharbiyye mogle su se vidjeti rakete na nebu.

Izraelci se skrivaju u jarku usred napada 1. oktobra.

Dvije izraelske zračne baze bile su meta napada, a neki su projektili pali blizu sjedišta izraelske obavještajne agencije Mossad u Tel Avivu.

Muškarac drži znak u Teheranu dok gomila u glavnom gradu Irana slavi raketne napade.

Izrael je obećao odgovoriti na udare, a premijer zemlje Benjamin Netanyahu ih je nazvao "velikom greškom", za koju će Teheran "platiti".

Iranka puni svoj automobil benzinom u Teheranu zbog straha da bi izraelski napad mogao ciljati na infrastrukturu iranske naftne industrije.

Nakon iranskog napada koji je očigledno uključivao hipersonične projektile, Izraelci su se probudili 2. oktobra da provjere štetu.