U četvrtak prvi intervju predsjedničke kandidatkinje Kamale Harris

Kamala Harris na demokratskoj nacionalnoj konvenciji na kojoj je i zvanično prihvatila nominaciju i održala govor kao kandidatkinja Demokratske stranke za Bijelu kuću, Chicago, 22. avgusta, 2024.

Američka potpredsjednica Kamala Harris u četvrtak, 29. avgusta će dati svoj prvi televizijski intervju, u svojstvu predsjedničke kandidatkinje Demokratske stranke, televiziji CNN.

Pridružit će joj se Tim Walz, kandidat za potpredsjednika demokrata i guverner Minnesote, a razgovor će voditi novinarka CNN-a Dana Bash, koja je bila i jedna od moderatora predsjedničke debate u junu.

Intervju će se raditi u gradu Savannah, država Georgia, gdje su Harris i Walz trenutno u kampanji, a bit će emitovan u četvrtak u 21 sat po istočno-američkom vremenu.

Potpredsjednica Sjedinjenih Država do sada je uglavnom davala kratke izjave medijima ili odgovarala na pitanja na događajima.

To što Harris nije bila do sada dostupna za intervjue je jedan od ključnih aduta koje republikanci koriste za napad na nju, prenosi Glas Amerike (VOA).

čitajte

Kamala Harris na konvenciji demokrata: Narod je oduvijek moj klijent, borit ću se za slobodePolitičke kampanje u SAD sve skuplje. Ko finansira?

Intervju za CNN će možda biti prilika da odgovori na kritike da je nespremna za nekontrolisano ili nepripremljeno okruženje.

Međutim, nosi i rizik, u trenutku kada njen tim pokušava da iskoristi pozitivan trenutak nastao poslije povlačenja aktuelnog predsjednika Joea Bidena sa mjesta predsjedničkog kandidata, i Demokratske nacionalne konvencije.

Tokom svog potpredsjedničkog mandata, Kamala Harris je davala intervjue medijima, mnogo češće od Bidena.

Trumpova kampanja je brojala koliko je dana Harris provela kao kandidatkinja, a da nije dala intervju.

Na vijest o njenom pojavljivanju na CNN-u, iz kampanje republikanskog kandidata je navedeno da "nije kompetentna da bude intervjuisana sama" i da zato radi intervju sa Walzom.

Trump je do sada držao pres-konferencije i davao intervjue, u kojima je uglavnom kritikovao dosadašnju politiku Bidenove administracije i manje govorio o svojim politikama.