Hrvatska ublažila epidemiološke mjere

Zagreb, novembar 2021.

Od petka 18. ožujka u Hrvatskoj su ublažene epidemiološke mjere.

Na javnim događanjima i okupljanjima na otvorenom prostoru ubuduće može biti 200 osoba, umjesto 100 kao do sada, a ako svi prisutni imaju EU digitalne COVID potvrde više nema ograničenja broja osoba koje mogu biti prisutne.

Na javnim događanjima i okupljanjima u zatvorenim prostorima može biti 100 osoba, umjesto 50 kao do sada, i takođe nema ograničenja ako svi prisutni imaju COVID potvrde.

Javna događanja i okupljanja te manifestacije mogu trajati do 2 sata umjesto do 24 časa.

I radno vrijeme ugostiteljskih objekata se produljuje do 2 umjesto do 24 sata.

Pročitajte i ovo: Hrvatska ukida COVID potvrde, osim za bolnice i socijalnu skrb

Ukida se ograničenje radnog vremena casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje koje je do sada bilo do 24 sata.

Ukida se i obaveza EU digitalnih COVID potvrda za održavanje sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događaja koji se održavaju u zatvorenim prostorima, ali će biti obvezno korištenje maski.

Dopušta se održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja bez EU digitalnih COVID potvrda, ali uz ograničenje popunjenosti tribine na 50 posto i obavezno korištenje maski na natjecanjima koja se održavaju u zatvorenim prostorima.

Uvodi se i iznimka da ugostiteljski objekti mogu usluživati sve goste, a ne samo one koji sjede za stolovima, ali samo ako imaju kontrolirani ulaz i ako svi gosti imaju COVID potvrde.

Greška servera

Greška na serveru. Molimo obratite se timu sa podšku.

Molim koristite naš pretraživač kako biste pronašli traženi sadržaj

Kao razlog za ublažavanje mjera navodi se manje opterećenje zdravstvenog sustava i smanjeni utjecaj korone na stanovništvo i javno zdravlje na nacionalnoj razini.

Hrvatska posljednjih dana bilježi blagi porast broja novoboljelih, ali i konstantni pad broja preminulih od posledica COVID-19.