Gruzijci na mitinzima u Tbilisiju uoči ključnih izbora

Pogled na učesnike završnog mitinga partije Gruzijski san u Tbilisiju 23. oktobra.

Vladajuća partija Gruzijski san je na vlasti od 2012. godine i traži još jedan četvorogodišnji mandat.

Vlada te partije je usvojila kontroverzne zakone koji zabranjuju "LGBT propagandu" i ograničavaju aktivnosti nevladinih organizacija i medija koji dobijaju sredstva iz inostranstva.

Sin osnivača Gruzijskog sna, tajkuna Bidzine Ivanišvilija, Cotne Ivanišvili (u sredini), i sportista i kandidat za poslanika Geno Petriašvili (drugi desno) u povorci pristalica te partije pre početka predizbornog mitinga.

Cotne Ivanišvili i Petriašvili razgovaraju sa pararvačom Vahtangom Ahobadzeom.

Pristalice vladajuće stranke okupljaju se pre skupa.

Članovi omladinske organizacije Gruzijski san održali su marš od Filharmonije do avenije Rustaveli, kojem se pridružio i Cotne Ivanišvili.

Pristalice su tokom marša nosile ogromnu gruzijsku zastavu.

Parlamentarni izbori zakazani su za 26. oktobar. Za opoziciju, glasanje predstavlja izbor između Zapada i Rusije.

Gruzijski san je organizovao autobuse za svoje pristalice, aktiviste i javne službenike iz cele zemlje kako bi došli da prisustvuju mitingu u Tbilisiju.

Pristalice gruzijskih prozapadnih i proevropskih opozicionih grupa održale su zajednički završni predizborni miting u Tbilisiju 20. oktobra.

Desetine hiljada proevropskih orijentisanih Gruzijaca izašlo je 20. oktobra na ulice Tbilisija da pokažu snagu naspram vladajuće partije Gruzijski san, koja je optužena da je prijateljski nastrojena prema Rusiji.

Pristalice vladajuće partije Gruzijski san i prozapadne opozicije izašle su na ulice Tbilisija u danima uoči parlamentarnih izbora u Gruziji 26. oktobra, koje je opozicija opisala kao izbor između Zapada i Rusije.