Vojska Izraela u Gazi pronašla tela talaca Hamasa

Izraelski tenkovi na granici Pojasa Gaze, 13. oktobar 2023.

Izraelske snage koje su 13. oktobra ušle na područje Pojasa Gaze pronašle su tela nestalih ljudi koje je Hamas držao kao taoce, preneo je BBC pisanje izraelske štampe.

Navodi se da su Izraelske odbrambene snage (IDF) vratile njihove posmrtne ostatke na teritoriju Izraela i pronašle njihove lične predmete.

Jerusalim Posti piše da su mrtvi taoci otkriveni u akciji izraelske pešadijske i oklopne jedinice na Hamasovu grupu koja je ispaljivala granate na teritoriju Izraela.

Izraelske bezbednosne snage 14. oktobra su objavile da je više od 120 civila zarobljeno u Gazi od strane Hamasa.

Navodi se i da su kod ubijenih pripadnika Hamasa otkrivena dokumenta koja pokazuju da su postojali opsežni planovi za ubijanje civila u napadu na Izrael koji je Hamas izveo 7. oktobra.

Tel Aviv je saopštio da se nastavlja rad na lociranju i identifikaciji tela koje su teroristi ubili u pograničnim gradovima Gaze.

Bajden: Pakleno radimo na pronalasku otetih Amerikanaca

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden saopštio je da američka administracija radi na pronalasku Amerikanaca koji su taoci Hamasa.

“Neću ići u detalje, ali evo – pakleno radimo na tome", rekao je Bajden.

Bela kuća saopštila je da je Bajden razgovarao sa članovima porodica 14 Amerikanaca koji su nestali nakon napada Hamasa na Izrael.

Pročitajte i ovo: U Beogradu molitva za stanovnike Gaze, u Novom Sadu skup podrške