Sedmica u slikama

Peruanska izvođačica u tradicionalnoj nošnji na Svjetskom festivalu folklora u Baškortostanu u Rusiji.

Ruska poduzetnica i TV voditeljica Elena Lenina na crvenom tepihu filmskog festivala u Cannesu,  7. juli.

Ddlazak na posao bagerom u poplavljenom naselju u Sočiju, Rusija.

Djevojka u tradicionalnoj ukrajinskoj odjeći pleše u lokvi nakon jake kiše tokom proslave Ivana-Kupala u Pirohivu, blizu Kijeva, 6. jula. Tokom proslave, drevnog slovenskog rituala vezanog za ljetni solsticij, ljudi nose vijence, preskaču vatru i kupajte se goli u rijekama i jezerima.

Umjetnička kreacija Merman u centru Kijeva 7. jula. Tim Merman, grupa umjetnika iz Ukrajine, 2021. godine dobila je grant za sudjelovanje na događaju Burning Man u Nevadi, kao jedan od 59 kandidata odabranih iz cijelog svijeta. Događaj je otkazan 2021. godine zbog pandemije COVID-a 19, ali se ekipa nada da Burning Man 2022. neće biti otkazan.

Žena sa maskom na peronu podzemne željezničke stanice u Moskvi. Rusija posljednjih dana bilježi rekordan broj smrtnih slučajeva od COVID-a 19.

Radnici igraju odbojku dok sunce zalazi u sirotinjskoj četvrti na periferiji Islamabada, Pakistan.

Audicija za prijem novih djelatnika cirkuskog koledža u Moskvi.

Vojnik afganistanske nacionalne vojske snima selfi unutar aerodroma Bagram sjeverno od Kabula nakon odlaska američkih i trupa NATO-a iz ovog mjesta, 5. juli.

Trgovci istovaraju stoku iz kamiona na stočnoj pijaci koja je postavljena za predstojeći muslimanski praznik Kurban-bajram u Karačiju, Pakistan, 6. juli.

Prskalice hlade goste u kafiću i ljude u glavnoj sarajevskoj ulici, jer su temperature u glavnom bosanskohercegovačkom gradu dostigle skoro 30 stepeni Celzijusa, 6. juli.

Lokalno stanovništvo ispred kuća u selu Aromat oštećenom nakon izlijevanja rijeke Kokozke na Krimu, 4. juli.