Er Srbija reagovala na žalbe hrvatskih poslanika da su 'skinuti' s leta u Beogradu

Avion kompanije Er Srbija (Air Serbia) leti iznad beogradskog aerodroma "Nikola Tesla2 u Beogradu, 9. oktobar 2023.

Avio kompanija Er Srbija (Air Serbia) reagovala je 3. oktobra na žalbu poslanika stranke DOMiNO u hrvatskom parlamentu Igora Peternela da je delegacija hrvatskih poslanika "skinuta" sa leta tokom presedanja na beogradskom aerodromu.

"Na putu iz Tirane za Zagreb izaslanstvo Sabora, nas troje zastupnika i gospođa iz stručne službe, 'sasvim slučajno' smo u Beogradu skinuti sa leta za Zagreb", napisao je Petenel 2. oktobra na društvenoj mreži Fejsbuk.

On je u objavi dodao da su na izlazu "gledali u autobus koji je stajao na pisti spreman putnike odvesti do aviona".

"Ali nam je objašnjeno da smo ipak zakasnili i moramo u Beogradu prenoćiti. Čak su znali da će nam i prtljaga zakasniti pa su je unaprijed izbacili na traku umjesto u avion za Zagreb", napisao je on.

Delegacija Hrvatskog sabora učestvovala je u Albaniji na konferenciji Srednjevropske inicijative, prenela je TV N1.

Iz kompanija Er Srbija za RSE su naveli da kompanija demantuje "napise hrvatskih i pojedinih domaćih portala".

"Uvidom u sistem i detaljnom proverom podataka utvrđeno je da putnici nisu došli do izlaza za ukrcavanje do trenutka koji je za to predviđen. Shodno definisanim procedurama u avijaciji putnici koji zakasne na let ne mogu na njega da se ukrcaju, samim tim ni ovi putnici nisu mogli da budu primljeni na let", navodi se u odgovoru.

Er Srbija takođe navodi da je za spomenute putnike obezbedila alternativni let i hotelski smeštaj.

Predstavnici aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu odbili su da za RSE daju komentar povodom ovog incidenta i uputili na avio kompaniju Er Srbija za više informacija.

Pročitajte i ovo: Tajna nije, u Srbiji postoje verbalni delikt i crne liste