Dvanaest osoba se vode nestalim nakon eksplozije u blizini Moskve

Spasilac na mjestu eksplozije u mjestu Sergijev Posad

Dvanaest osoba se i dalje vodi nestalim nakon eksplozije koja se dogodila u ili kod optičko-mehaničke fabrike u gradu Sergijev Posad saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije. U eksploziji je poginula najmanje jedna osoba, a desetine su povrijeđene.

Rečeno je da je pet od oko 50 osoba za koje je potvrđeno da su povrijeđene na intenzivnoj njezi u lokalnoj bolnici u toj oblasti, koja se nalazi oko 70 kilometara od glavnog grada Moskve.

Pet od 50 osoba, za koje je potvrđeno da su povrijeđene, nalazi se na intenzivnoj njezi u lokalnoj bolnici. Područje se nalazi oko 70 kilometara od Moskve.

Radovi na uklanjanju ruševina i ruševina se nastavljaju, saopštilo je ministarstvo.

Pojedini izvori, uključujući Telegram kanal Baza, koji je među prvima objavio detalje incidenta, tvrde da su leševi ili dijelovi tijela uklonjeni sa lica mjesta i da bi broj poginulih mogao biti dvocifren.

Međutim, zvaničnici su potvrdili smrt samo jedne osobe, žene koja je navodno umrla nakon što je prebačena u bolnicu.

Ruske vlasti su saopštile da se eksplozija dogodila u skladištu pirotehnike koje je iznajmljeno kompaniji Piro-Ross. Kažu da se skladište nalazi u prostorijama Zagorskog optičko-mehaničkog kombinata, koji proizvodi opremu za noćno osmatranje tenkova, kao i optičke uređaje za policiju i zdravstvo.

Rani izvještaji očevidaca naveli su da se eksplozija dogodila u optičkom postrojenju.

Pročitajte i ovo: U eksploziji u fabrici optike sjeveroistočno od Moskve povrijeđene 43 osobe

Ruski Federalni istražni komitet najavio je pretres kancelarija Piro-Rossa i pritvaranje tehničkog direktora kompanije zbog pokrenutog krivičnog predmeta.

Zaposlenik Piro-Rosa identifikovan kao Sergej Čankajev rekao je medijima na dan eksplozije da se ona nije dogodila u skladištu, već u susednoj zgradi u kojoj nije bilo skladišten eksploziv. Također je sugerirao da se prije eksplozije čuo zvuk za koji se misli da je zvuk drona.

Nakon razgovora sa istražiteljima, Čankajev je rekao da nema pojma kako i zašto se eksplozija dogodila, saopštio je ruski list Komersant.

Zvaničnici nisu rekli da li su istražitelji isključili sabotažu.

Ruske službe za hitne slučajeve odbacile su spekulacije da je ukrajinska ili druga bespilotna letjelica mogla izazvati eksploziju.

Došlo je do niza napada dronovima unutar Rusije od maja, dok se nastavlja 17-mjesečna invazija na Ukrajinu.

U Rusiji je od maja zabilježeno nekoliko napada dronovima, dok se nastavlja sedamnaest mjeseci duga invazija na Ukrajinu.

Ukrajinski zvaničnici obično izbjegavaju da javno potvrde bilo kakvu ulogu mogućim operacijama dronovima ili sličnim operacijama koje pogode područja preko granice zemlje.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.