Novi talas lažnih dojava o bombama u skopskim institucijama, školama i centrima

Policija pred gimnazijom "Josip Broz" u Skoplju zbog dojave o bombi, 12. decembar 2022.

Sve dojave o postavljenim bombama koje su stigle u ponedjeljak ujutro 12. decembra u makedonsko Ministarstvo vanjskih poslova (MVP), tržni centar City i nekoliko srednjih škola u Skoplju bile su lažne.

MVP je, kako su naveli iz tog ministarstva, putem elektronske pošte primilo informaciju da su u objektu postavljene eksplozivne naprave. Obaviješteno je Ministarstvo unutrašnjih poslovam(MUP), a prostori evakuisani.

MUP je popodne saopštio da su svi objekti pregledani i da su dojave bile lažne.

Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama stigle su i u Gradski trgovački centar, stambeni kompleks Dževahir city, tržni centar East Gate, te srednje škole "Josip Broz-Tito", "Orce Nikolov" i "Nikola Karev".

Ekipe MUP-a već su na terenu i poduzimaju aktivnosti provjere objekata.

Policijskoj stanici Kavadarci takođe je 12. decembra oko 8.20 sati dojavljeno da je na e-mail adresu osnovne škole u Kavadarcima upućena prijetnja eksplozivnom napravom. Objekat je evakuisan i poduzete su privterorističke provjere i mjere na rasvjetljavanju slučajeva.

Pročitajte i ovo: Lažne dojave o bombama evakuisale stanice, tržne centre i škole u Skoplju

Ovo je druga serija dojava o bombama u Skoplju u poslednja tri dana, a poslednje su se dogodile 9. decembra kada su evakuisane pojedine škole, Željeznička i Autobuska stanica i neki tržni centri.