'Dan D' u petnaest slika

Britanske trupe ukrcavaju se u mestu Southsea, Portsmouth, u Engleskoj, dan pre iskrcavanja u Normandiji. (5. jun 1944.)
 

Pripadnici američkog desantnog odelenja pomažu trupama čiji je desantni čamac potopljen usled neprijateljske vatre na plaži Omaha, u blizini Colleville sur Mer (6. jun 1944.)
 

Vojska SAD-a okupila se oko signalne stanice koju su koristili inženjeri na mjestu zarobljenog nemačkog bunkera koji gleda na plažu Omaha nakon sletanja na Dan D blizu Saint Laurent sur Mera (7. jun 1944.)
 

Nakon što su stigli na obalu, pripadnici britanskih trupa čekaju signal da krenu napred, tokom početnih operacija iskrcavanja saveznika u Normandiji, Francuska. (6. jun 1944.)
 

Kanadski vojnici iz 9. brigade iskrcavaju se 6. juna 1944. sa svojim biciklima na plaži Juno u Bernieres-sur-Mer-u, dok savezničke snage napadaju plaže u Normandiji.
 

Američke trupe su se prizemljile na plaže u Normandiji (severozapadno od Francuske), kako bi došle kao pojačanje tokom istorijskog Dana D. (6. jun 1944.)
 

Pogled iz vazduha na savezničke mornaričke snage koje su učestvovale u operaciji sletanja, dok su savezničke snage napadale plaže u Normandiji na Dan D. (6. jun 1944.)
 

Ranjeni borci američke vojske na plaži Omaha u Francuskoj tokom invazije na Dan D (6. jun 1944.)
 
 

Fotografija koju je ustupio Nacionalni arhiv vojske SAD, snimljena 6. juna 1944. prikazuje američke vojnike prilikom prilaska obali na plaži Omaha u Francuskoj tokom invazije na Dan D.
 

Istovar opreme na plaži u Normandiji u Francuskoj nakon početne invazije na Dan D (6. jun 1944)
 

Savezničke brodove napadaju nemačke snage, dok traje najveći masovni napad u Drugom svetskom ratu. (6. jun 1944)
 

General Dwight D. Eisenhower daje naređenje padobrancima, neposredno pre nego što će se ukrcati u svoj avion i učestvovati u prvom napadu.

Dolazak francuske vojske nakon što su savezničke snage ušle u Normandijske plaže tokom Dana D. (6. jun 1944)

Američka zastava na uništenom bunkeru dva dana nakon što su strateški položaj koji gleda na plažu gde se dogodio Dan D, zauzeli američki vojnici. (8. jun 1944)
 

Padobranci savezničkih snaga sleću su na obalu La Manchea nakon što su savezničke snage ušle u Normandijske plaže tokom Dana D (6. jun 1944)
 

Šestog juna obeležava se 75 godina od iskrcavanja saveznika na plažama Normandije u Francuskoj, događaja poznatijeg kao Dan D. Bila je to najveća pomorska invazija u istoriji.