Čudnovato kroz objektiv u maju 2024.

Konj Grand Mo The First, sudionik Kentucky Derbyja, dobiva vodu nakon treninga, Louisville, SAD, 2. maja 2024.

Okupljanje pravoslavaca oko Edikule, za koju se vjeruje da je mjesto ukopa Isusa Krista, na ceremoniji Svetog ognja u jeruzalemskoj crkvi Svetog groba, dan prije pravoslavnog Uskrsa, 4. maja 2024.

BRAZIL-MADONNA/

Suleiman Thaer (19) u automobilu koji je napravio od starog materijala, kako bi pomogao ocu s dostavljanjem hrane iz restorana, Mosul, Irak, 4. maja 2024.

Fanovi odjeveni u likove iz Ratova zvijezda u baru s temom iz ovog poznatog filma, u Santiagu, Čile, 4. maja 2024.

Sudionik parade i festivala Jack In The Green povodom starog praznika Prvog maja u Hastingsu, Velika Britanija, 6. maja 2024.

Pas usmjerava patke da uđu u kavez na demonstraciji čuvanja stada u sklopu 148. izložbe pasa Westminster Kennel Cluba u New Yorku, SAD, 11. maja 2024.

Muškarac drži masku koja prikazuje bivšeg američkog predsjednika i republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa na dan njegovog predizbornog skupa u Wildwoodu, New Jersey, SAD, 11. maja 2024.

Messi, pas iz filma "Anatomie d'une chute" (Anatomija pada), pozira na crvenom tepihu filmskog festivala u Cannesu, Francuska, 14. maja 2024.

Studenti se uspinju na spomenik Herndon kako bi proslavili završetak svoje prve godine na Pomorskoj akademiji u Annapolisu, SAD, 15. maja 2024.

Djevojčica na paradi "Piu Sik" na otoku Cheung Chau u sklopu festivala bundi u Hong Kongu, 15. maja 2024.

Sudionik spava tijekom natjecanja Power Nap (drijemež) u Seulu, Južna Koreja, 18. maja 2024.

Pogled iz zraka na avion koji se nalazi na poplavljenoj pisti aerodroma nakon obilnih kiša, u gradu Porto Alegre, Brazil, 20. maja 2024.

Australska glumica i producentica Cate Blanchett stiže na projekciju filma "The Apprentice" na 77. izdanju filmkog festivala u Cannesu, Francuska, 20. maja 2024. Haljina koju je nosila bila je u crnoj, bijeloj i zelenoj boji, koje u kombinaciji s crvenim tepihom predstavljaju palestinsku zastavu.

Cipele korištene uz plesne kostime "La Morenada" izložene su na prodaju uoči godišnjeg blagdana Gospodara velike moći u La Pazu, Bolivija, 22. maja 2024.

Natjecanje u kotrljanju za sirom u britanskom selu Brockworth, 27. maja 2024.

Ljudi u New Yorku sudjeluju na "Manhattanhengeu". U pitanju je termin koji označava pojavu na Manhattanu kada se Sunce poravna s pravcem ulica koje se prostiru s istoka na zapad. Ova pojava dešava se dvaput godišnje i privlači veliku pažnju građana i fotografa, 30. maja 2024.