Čudnovato kroz objektiv u martu 2024.

Učesnici na temu Barbie pripremaju se za veliku godišnju gay-lezbijsku paradu Mardi Gras u Sydneyu, Australija, 2. marta.

Prizor iz polja u Sorbiersu blizu Saint-Etiennea, centralnoistočna Francuska, 3. marta.

Sukob izraelskih policajaca i ultraortodoksnih Jevreja koji se protive mogućim izmjena vojnih zakona, ispred vojne kancelarije za regrutaciju u Jerusalemu, 4. marta.

Radnik sipa čaj kineskom predsjedniku Xiju Jinpingu na otvaranju sjednice Nacionalnog narodnog kongresa u Velikoj dvorani naroda u Pekingu, 5. marta.

Napadač Manchester Cityja Erling Haaland slavi nakon što je postigao svoj treći gol tokom osmine finala UEFA Lige prvaka, na utakmici između Manchester Cityja i FC Copenhagena na stadionu Etihad, u Manchesteru, Velika Britanija, 6. marta.

Učesnice 71. izbora za Miss svijeta poziraju za fotografije na događaju povodom Međunarodnog dana žena u Mumbaiju, Indija, 7. marta.

Žene u kostimima sjede pored kartonske slike "Biskupa Brennana" na TedFestu, godišnjoj konvenciji obožavatelja sitcoma Father Ted, u Inis Moru, Irska, 9. marta.

Ljudi dolaze sa psom i igračkom u obliku plišanog psa na izložbu pasa Crufts u Birminghamu, Velika Britanija, 9. marta.

Fotografija britanske princeze od Walesa Catherine sa njenom djecom, koju je objavila Kensingtonska palata 10. marta, i kombinacija "dorađenih" fotosa.

Američki glumac John Cena na predstavljanju nagrade za najbolju kostimografiju na ceremoniji dodjele Oscara u Dolby Theatreu u Hollywoodu, Kalifornija, SAD, 10. marta.

Palestinac sakuplja na drvetu odjeću nakon izraelskog bombardovanja Rafaha na jugu Pojasa Gaze 11. marta, usred stalnih borbi između Izraela i palestinske grupe Hamas.

Muslimanke na večernjoj molitvi prvog dana svetog mjeseca posta ramazana, u džamiji Istiklal u Džakarti, Indonezija, 11. mart.

Argentinski ljubitelji Dragon Balla izvode "Kamehamehu" (prvi energetski napad u seriji Dragon Ball) dok se opraštaju od japanskog kreatora manga stripova Akire Torijame, koji je preminuo 1. marta ove godine, u Buenos Airesu, Argentina, 10. marta.

Masovno drijemanje na Međunarodni dana spavanja, u Mexico Cityju, Meksiko, 15. marta.

Divovske statue golubova mira kako se bore oko maslinove grančice umjetnika Escifa izložene su u Valenciji prije spaljivanja na festivalu Fallas, Španija, 15. marta.

Proslava hinduističkog praznika Holi u Nandgaonu, Indija, 19. marta.

Ko Muang Phet, bijeli bivol koji je prodan za 18 miliona bahta (više od 457.000 eura), sa novim vlasnikom Jintanatom Limtongkulom u Bangkoku, Tajland, 20. marta.

Fosil lobanje, najvećeg delfina ikada koji je nastanjivao područje Amazon prije 16 miliona godina, pronađen je i izložen u Prirodnjačkom muzeju u Limi, Peru, 20. marta.

Sljedbenici Baye Falla pjevaju u povratku iz Velike džamije u Toubi u kuću šeika Ndiguela Falla, lokalnog marabuta (svetog čovjeka), 20. marta. Baye Fall je senegalska muslimanska sekta i ogranak bratstva Mouride, najvećeg muslimanskog bratstva u Senegalu.

Izbjeglice Rohingya čekaju na spašavanje na svom prevrnutom čamcu u vodama zapadnog Aceha, Indonezija, 21. marta.

Muškarac klanja usred slanog jezera Karum tokom ramazana u Danakilskoj depresiji (Afarski trokut), najsuše i najvruće mjesto na planeti Zemlji, regija Afar, Etiopija, 24. marta.

Instalacija na otvaranju izložbe "Ground Break" umjetnice Nari Ward, u Pirelli HangarBicocca u Milanu, Italija, 26. marta.

Mrki medvjed s Kamčatke jede uskršnje jaje punjeno kuglicama hrane, voćem i orašastim plodovima u zoološkom vrtu u Gelzenkirhenu, Njemačka, 27. marta.

Filipinac bičuje svoja leđa na Veliki petak, vrhunac slavlja Velike sedmice u većinski katoličkoj zemlji, u Navotas Cityju, 29. marta.