U BiH 35 pozitivnih na korona virus, bez smrtnih ishoda

Kontrola uzoraka za testiranje na korona virus

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo, te Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta u posljednja 24 sata registrovano je 35 novozaraženih osoba korona virusom (SARS-CoV-2). NIje bilo smrtnih slučajeva.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) prijavljeno je 846 uzoraka, od čega su 32 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrovani su u pet od deset kantona u entitetu Federacija BiH. Novi slučajevi infekcije zabilježeni su u Unsko-sanskom kantonu, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo.

U protekla 24sata, u Federaciji BiH nije bilo prijavljenih smrtnih ishoda.

Greška servera

Greška na serveru. Molimo obratite se timu sa podšku.

Molim koristite naš pretraživač kako biste pronašli traženi sadržaj

U drugom bosanskohercegovačkom entitetu Rеpublici Srpskој (RS) izvršеnо је tеstirаnjе 102 lаbоrаtоriјska uzоrkа, а kоrоnа virus (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd dviје оsоbе.

Rаdi sе о јеdnоm muškаrcu i јеdnој žеni, srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi iz Bаnjаlukе, na sjeverozapadu BiH i Mrkоnjić Grаdа u zapadnoj BiH.

U pоsljеdnjа 24 čаsa, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе niје priјаvljеn ni јеdаn smrtni slučај.

U Brčko distriktu BiH registrovan jedan novi slučaj zaraze korona virusom, od 97 obrađenih testova. Nije bilo smrtnih ishoda izazvanim korona virusom.

Greška servera

Greška na serveru. Molimo obratite se timu sa podšku.

Molim koristite naš pretraživač kako biste pronašli traženi sadržaj