Suprug izbo suprugu pa sebe pred djetetom u Bosanskoj Krupi

Ilustrativna fotografija

Muškarac E.S. (1991.) pokušao je u noći na 31. avgust ubiti svoju suprugu F.B. (1996.) nanijevši joj ubodnu ranu nožem u predjelu vrata u Bosanskoj Krupi, potvrdili su iz Kantonalnog tužiteljstva Unsko-sanskog kantona.

"Osumnjičeni je potom sebi istim oružjem nanio povrede u predjelu abdomena koje su od strane dežurnog ljekara okarakterisane kao lake tjelesne povrede. Neposredno prije ovog događaja, Policijska stanica je zaprimila anonimnu prijavu građana o nasilju u porodici", navedeno je u saopćenju Tužiteljstva.

Iz tužiteljstva navode da se u stanu nalazilo i njihovo šestogodišnje dijete koje je predato u nadležnost Centra za socijalni rad u Bosanskoj Krupi, gradu u sjeverozapadnoj Bosni.

Žena, koja je kao i njen suprug hitno prevezena u Kantonalnu bolnicu, stabilna je i van životne opasnosti, potvrdili su za RTV USK iz te zdravstvene ustanove, prenijela je novinska agencija Fena.

Pročitajte i ovo: Sve brutalnija ubistva žena u BiH: 'Sutra svaka može biti žrtva'

Ona se trenutno nalazi na odjelu intenzivne njega i tokom dana trebala bi biti prebačena na drugi odjel gdje će biti nastavljeno njeno liječenje.

Osumnjičeni je uhapšen i predat tužiteljstvu koje će Kantonalnom sudu u Bihaću uputiti prijedlog za određivanje pritvora.

Prema službenim evidencijama tužiteljstva, osumnjičeni je ranije osuđivan zbog krivičnih djela Nasilničko ponašanje i Prijevara.

Nije bilo predmeta zbog krivičnog djela Nasilje u porodici niti drugih krivičnih djela na štetu njegove supruge, naveli su iz Tužiteljstva Unsko-sanskog kantona.

Pročitajte i ovo: Bila sam slijepa deset godina: Bijeg od nasilja u sigurnu kuću