Udaljen s posla ginekolog iz Sremske Mitrovice optužen za akušersko nasilje

Protest u Beogradu protiv akušerskog nasilja, 19. januar 2024.

Specijalista ginekologije i akušerstva iz Sremske Mitrovice, optužen za akušersko nasilje, udaljen je sa posla do pravonsažnog okončanja krivičnog postupka koji se vodi protiv njega, potvrdila je u petak za RSE Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici.

Marica Mihajlović iz Sremske Mitrovice objavila je u januaru 2024. da je tokom porođaja doživela akušersko nasilje, nakon kojeg je njena beba preminula.

Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici do objavljivanja ove vesti nije odgovorilo na upit RSE o podizanju optužnice protiv lekara zbog isteka radnog vremena.

Ovo tužilaštvo je prethodno pojedinim medijima potvrdilo da je 15. oktobra pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici podiglo optužnicu protiv lekara koji je bio zadužen za porođaj zbog tri krivična dela - teško delo protiv zdravlja ljudi, nesavesno pružanje lekarske pomoći i zlostavljanje i mučenje.

Pročitajte i ovo: 'Bila sam iskasapljena': Raste broj optužbi za akušersko nasilje u Srbiji

Lekar Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici M.M, koji je optužen za akušersko nasilje, uhapšen je 19. januara zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi.

On je nakon šest meseci pušten iz pritvora, jer tužilaštvo do tada nije podiglo optužnicu.