Dačić uputio saučešće Iranu zbog pogibije najviših zvaničnika

Ivica Dačić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je u ponedeljak saučešće rukovodstvu i narodu Irana povodom pogibije predsednika Ebrahima Raisija i ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana.

"Potresla me je vest o tragičnoj smrti predsednika Ebrahima Raisija, ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana, kao i članova njegove visoke delegacije. Iranski narod ostao je bez posvećenog lidera, odanog svojoj zemlji i visokoj dužnosti koju je obavljao. Srbija je izgubila dokazanog prijatelja i važnog partnera sa kojim smo iskreno radili na dobrobit tradicionalne bliskosti naših naroda", prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Dačićevu poruku.

Pročitajte i ovo: Poruke solidarnosti Iranu nakon pogibije predsjednika Raisija

On je dodao da je iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan bio posvećen stalnom unapređenju veza sa Srbijom i da je godinama imao dobru saradnju sa njim, dok je bio na čelu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan bili su među devetoro ljudi koji su poginuli kada se njihov helikopter srušio na planinskom području na severozapadu Irana tokom lošeg vremena u nedelju.