Srbija čeka dozvolu Fajzera za donaciju vakcina S.Makedoniji

Ilustracija

Sve je spremno da Srbija uruči Severnoj Makedoniji donaciju Fajzerovih vakcina, ali se čeka dozvola tog američkog proizvođača, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Objasnila je da je ugovorom Srbije s Fajzerom predviđeno da vakcine ne mogu da se izvoze.

"Imamo određene količine vakcine namenjene donaciji Severnoj Makedoniji, jedino se čeka tehnička dokumentacija, odnosno zvanično odobrenje Fajzera da mogu da se doniraju njihove vakcine", rekla je Brnabić novinarima.

"Razgovarala sam s direktrom Fajzera da se što pre dobije odobrenje za donaciju, a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je povukao lične veze u SAD da dobijemo tu saglasnost. Nadamo se da će se sve završiti u narednih nekoliko dana", istakla je premijerka.

Pročitajte i ovo: Odložena predaja donacije vakcina Srbije Severnoj Makedoniji

Isporuka vakcina Severnoj Makedoniji kao donacija Srbije, koja je bila najavljena za četvrtak 11. februar, odložena je za naredne dane, saopšteno je 10. februara iz Predsedništva Srbije.

„Zbog neophodnosti nabavljanja dodatne tehničke dokumentacije, pomerena je isporuka vakcina Republici Severnoj Makedoniji. Vakcine će biti predate Severnoj Makedoniji u narednim danima“, navedeno je u saopštenju.