Kamala Harris prihvatila demokratsku nominaciju za potpredsjednicu

Kamala Harris, Wilmington, Delaware, 19. kolovoz

Američka senatorica Kamala Harris prihvatila je u srijedu (19. kolovoz) demokratsku nominaciju za potpredsjednicu u utrci na američkim predsjedničkim izborima 3. studenog, pozivajući Amerikance da tog dana glasuju za Joea Bidena i optuživši aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa za neuspjelo vodstvo koje je koštalo života i sredstava tijekom pandemije COVID-a 19.

Stvarajući povijest kao prva Afroamerikanka na glavnoj američkoj predsjedničkoj listi, Harris je rekla da je Trumpovo podjeljeno vodstvo dovelo zemlju do "točke preloma" i uputila izravan apel biračkom tijelu stranke čiji je glas presudan za poraz Trumpa u studenom 2020.

"Stalni kaos ostavlja nas uspavanima, od nesposobnosti strahujemo, a okorjelost čini nas da se osjećamo sami. To je mnogo", rekla je kalifornijska senatorica i bivša tužiteljica, govoreći centru u Bidenovom rodnom gradu Wilmingtonu, Delaware, koji je bio uglavnom prazan zbog epidemije korona virusa.

"Moramo izabrati predsjednika ... koji će nas sve okupiti - crne, bijele, latinoameričke, azijske, domorodačke - da bismo ostvarili budućnost koju kolektivno želimo. Moramo izabrati Joea Bidena", naglasila je Kamala Harris.

Pročitajte:

Vaš browser nepodržava HTML5

Profil: Demokratska kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a Kamala Harris