Glasovima Ugljaninovih i SNS odbornika izabrano rukovodstvo Skupštine Tutina

Sulejman Ugljanin

Glasovima odbornika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Srpske napredne stranke (SNS), u četvrtak 13. avgusta je za predsednicu Skupštine opštine Tutin izabrana Selma Kučević.

Ona je ćerka tragično nastradalog Šemsudina Kučevića, koji bio predsednik ove opštine 21 godinu, a poginuo je u saobraćajnoj nesreći pre tri godine.
Zahvaljujući glasova ovih 19 odbornika, za njenu zamenicu izabrana je Zehra Dazdarević.

Selma Kučević (28) je diplomirana pravnica, a na parlamentarnim izborima izabrana je i za narodnu poslanicu SDA Sandžaka u Skupštini Srbije.

“Zahvaljujem se na ukazanom poverenju i pozivam i ostale odbornike da uzmu aktivno učešće u ovom mandatu. U budućnosti želimo da gradimo dobre temelje saradnje i razvoja naše opštine, a u korist naših građana”, rekla je ona medijima nakon sednice.

Sednicu su napustili odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP), čiji je lider Muamer Zukorlić, kao i Grupe građana “Tutin na prvom mjestu – Bajro Gegić”, dok su u skupštinskoj sali ostali odbornici Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića, ali oni nisu glasali.

Skupštinu opštine Tutin čini 37 odbornika, među kojima je 18 iz SDA Sandžaka, 11 SPP, pet Grupa građana Bajra Gegića, dva odbornika SDP i jednog SNS.

SDA Sulejmana Ugljanina i SNS Aleksandra Vučića do sada su sarađivale u Tutinu i učestovale u prethodnoj vlasti.

Lideri ovih partija su se, međutim, u svojim izjavama često međusobno kritikovali, a Ugljanin je odbio da učestvuje u konsultacijama za novu Vladu Srbije.