Vučić i kineska ambasadorka razgovarali o vakcini protiv korone

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u ponedeljak sa ambasadorkom Kine Čen Bo, a jedna od tema razgovora bila je i vakcina protiv korona virusa, navodi se na sajtu predsednika Srbije.

"Predsednik Vučić se interesovao za rezultate kineskih stručnjaka u razvoju vakcine protiv korona virusa i izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom", navodi se u saopštenju.

U njemu se napominje i da je Vučić izrazio zahvalnost za podršku koju Srbija dobija od Kine i predsednika Si Đinpinga "posebno za pomoć tokom epidemije korona virusa".

"Saglasivši se da projekti na kojima Srbija i Kina zajedno rade, zahvaljujući međusobnom razumevanju, kao i ličnom kontaktu predsednika Vučića i predsednika Sija, dobro napreduju, dvoje sagovornika su razgovarali i o aktuelnoj regionalnoj situaciji, posebno o dijalogu Beograda i Prištine", dodaje se u saopštenju.

Prethodno je Vučić 15. jula najavio je da su u toku razgovori sa jednom zemljom koja je, kako je rekao, završila vakcinu protiv COVID-19 i koja je "daje ugroženoj populaciji".

"I nadamo se da pre kraja godine možemo da imamo tu vakcinu. To bi bio spas za Srbiju i za našu ekonomiju", rekao je Vučić tokom obilaska radova na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" u Beogradu.

Vučić nije želeo da kaže o kojoj zemlji je reč.

"Uskoro potpisujemo protokol o saradnji, ali ne mogu da vam kažem o kojoj zemlji je reč", naveo je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

"Gledaćemo da Srbija bude među prvih 30 zemalja koje će dobiti tu vakcinu", dodao je on tada.