Lukač demantuje Dodika: Nema nikakvog prisluškivanja

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač, na sjednici Narodne skupštine tog bosanskohercegovočkog entiteta u četvrtak, demantovao je navode koje je dan ranije iznio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik o prisluškivanju opozicije.

"Tačno je da je sinoć gospodin Dodik vodio određenu političku igru sa Stanivukovićem (Draškom) i Vukanovićem (Nebojša). Mi znamo, koji smo duže u Skupštini, da se njegovim pojavljivanjem dešavaju takve stvari, upravo s tim poslanicima. Mnogi najavljuju krivičnu prijavu protiv Dodika”, kazao je Lukač.

Član Predsjedništva BIH Milorad Dodik je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u srijedu (20. maja) za govornicom izjavio da sluša telefonom predstavnike opozicije, te da svaka vlast sluša opoziciju. Izjavio je i da mu razgovore dostavlja ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukač.

Lukač je dodao i kako se po jednom predmetu može voditi samo jednom prijavom, a da je prijavu protiv Dodika već uputio poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Tubin.

“Žao mi je niste bili dovoljno brzi", kazao je Lukač u Narodnoj skupštini RS.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač tvrdi da je riječ o političkoj igri, koju, kako kaže, Dodik vodi sa pojedincima “koje ne shvata ozbiljno”.

“Ja lično tvrdim da nema nikakvog prisluškivanja u RS, osim onih koji se bave nekim kriminalom i u skladu sa sudskim odlukama", naveo je Lukač.

Lukač je pozvao i Nezavisni odbor Narodne skupštine RS da dođu u Ministarstvo unutrašnjih polsova i provjere ove navode.

Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH) podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv člana Predsjedništva Milorada Dodika zbog postojanja osnova sumnje da je kao službeno lice izvršio krivično djelo neovlašćeno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) direktorica TI BIH Ivana Korajlić.