Vučić: Još jedno povećanje plata zdravstvu krajem godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, 23. mart 2020. godine

Pred kraj godine ponovo će biti povećane zarade zdravstvenim i prosvetnim radnicima, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Sve ovo smo izdržali lakše nego drugi. Neće biti smanjenja plata u javnom sektoru, što će biti redak slučaj Evropi, već ćemo gledati i da povećamo opet plate na kraju godine zdravstvenim radnicima i prosvetnim radnicima, a nadam se i vojsci, policiji i socijalnim radnicima", rekao je Vučić tokom obilaska radova na rekonstrukciji Zdravstvenog centra Prokuplje.

Vučić: Imaćemo isti BDP kao Hrvatska već krajem 2021.

Istakao je da u privrednom razvoju Srbija ubrzano stiže zemlje koje su bile ispred nje i da očekuje da, već krajem 2021. godine, po bruto društvenom proizvodu (BDP-u), ona sustigne i Hrvatsku.

"Očekujem da ćemo krajem 2021. godine, a naš plan je bio da se to desi 2027. godine, da imamo isti BDP kao Hrvatska. To je naš plan. To samo govori kojom brzinom Srbija sustiže druge i zato možemo da obnavljamo sve ove objekte, kao u Prokuplju", naveo je Vučić.

Dodao je da u Prokuplje, niti u toplički kraj, nikada nije uloženo odjednom oko 30 miliona evra.

"Važno je da se Evropa ekonomski što pre podigne, jer je to dobro i za srpsku ekonomiju", naglasio je Vučić.

Nove podsticajne mere za zapošljavanje posle epidemije

Predsednik Srbije je dodao i da, iako sad postoji pravilo da nije važno koliki je javni dug, Srbija neće dozvoliti da upadne “u zamku” i da javni dug zemlje neće biti iznad 60% BDP-a.

Najavio je, međutim, dodatne podsticaje kompanijama za zapošljavanje posle epidemije korona virusa.