Mijenja se posada broda 'Budva', na kojem je zaplijenjen kokain

Brod "Aresa", na kom su krajem februara 2020, u vodama Venecuele, uhapšena petorica državljana Crne Gore, a tom pirlikom je zaplenjeno 5,7 tona kokaina

Kompletna posada broda „Budva“, na kojem je 2. maja njemačka policija zaplijenila pola tone kokaina, trebalo bi u subotu, 9. maja da bude kompletno zamijenjena novom postavom, sastavljenom od crnogorskih pomoraca, najavio je direktor kompanije Barska plovidba Tihomir Mirković.

On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa kazao da će za novog zapovjednika biti imenovan kapetan Mensur Mavrić iz Ulcinja.

"Radimo na smjeni i 90 odsto je sigurno da će ona biti realizovana, ali čekaju se još neke dozvole za let crnogorske avio-kompanije Montenegro airlines. Svi su se angažovali i sve je spremno za to", navodi Mirković.

Smjena posade je planirana da krene u subotu u šest sati, direktnim vanrednim letom za Lisabon.

Iz Vlade su prethodno saopštili da je njihov prioritet povratak pomoraca, koji se nalaze širom svijeta i da im je upravo zbog toga namijenjen naredni let, 9. maja za Lisabon.

''Uložićemo sve napore da im obezbijedimo brz i siguran povratak u Crnu Goru'', navedeno je iz Vlade.

Podsjetimo, crnogorska policija, u saradnji sa partnerskim službama Velike Britanije, Portugala, Španije, Holandije, Njemačke i američke Agencije DEA, realizovala je akciju koja je rezultirala presjecanjem rute krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

Od 23 člana posade, sve državljani Crne Gore, jedan je uhapšen.