BiH, Srbija i Crna Gora privremeno zatvaraju pojedine prelaze

Republika Srbija od sedam časova ujutru u četvrtak 12. marta zatvorila je više graničnih prelaza sa Bosnom i Hercegovinom u cilju sprečavanja širenja korona virusa, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa glasnogovornica Granične policije BiH Franka Vican.

“U pitanju su granični prelazi Badovinci - Popovi, Jamena - Donje Crnjelovo, te granični prelazi za pogranični promet Mokronozi i Carevo Polje, kao i prelaz Zvornik (Stari most). Prema najavi iz Republike Srbije, ova mjera biće do daljnjeg na snazi”, rekla je ispred Granične policije BiH Franka Vican.

Ranije je Granična policija BiH izdala obavještenje u kojem stoji da se zbog novonastale situacije koja se odnosi na širenje korona virusa privremeno zatvaraju određeni granični prijelazi sa Srbijom, prenijela je Fena.

Zatvaraju se i pojedini prelazi između Crne Gore i Srbije

Po odluci nadležnih organa u Srbiji, od jutros, 12. marta su prema Crnoj Gori zatvoreni granični prelazi Jabuka, Vrbnica i Godovo, saopštili su iz policije na Tviteru.

Saobraćaj se odvija preko graničnih prelaza Dračenovac, Špiljani, Dobrakovo i Gostun.

Premijer Crne Gore Duško Marković ponovio je na današnjoj sjednici Vlade da u Crnoj Gori nema zaraženih građana korona virusom i pozvao medije da pomognu u sprečavanju lažnih vijesti i propagande.

Crna Gora još uvijek nema prijavljenih slučajeva zaraženih korona virusom, dok BiH ima 11 potvrđenih slučajeva.