Podgorica: Medojeviću još dva mjeseca pritvora

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević

Lider Demokratskog fronta Nebojša Medojević kažnjen je sa još dva mjeseca zatvora jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine, saopšteno je na sajtu Višeg suda.

Portalu RTCG je pojašnjeno je da je riječ o posebnom rkešenju u odnosu na ono zbog kojeg se Nebojša Medojević od petka već nalazi u zatvoru.

"Rešenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, prema svedoku N.M, a nakon što je prethodno bio novčano kažnjen rešenjem sudije za istragu ovog suda, određeno je stavljanje u zatvor zbog ponovnog odbijanja da svedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva koji je formiran povodom javno iznijetih navoda svedoka putem saopštenja političke stranke PZP objavljenog na portalima www.promjene.org. i www.in4s dana 03.05.2017. godine, te tvrdnji u javnosti o učešću M.K GSDT u izvršenju ratnih zločina na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine", navodi se na sajtu Višeg suda u Podgorici.