Dačić: Ništa ne radimo iza leđa Rusiji, našem strateškom partneru

Ivica Dačić i Marija Zaharova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izjavio je da je rano govoriti o tome da li Rusija i Sjedinjene Države podržavaju ideju Beograda o razgraničenju sa Albancima.

“Daleko je uopšte mogućnost da se dođe do nekih dogovora o rešenju za Kosovo i Metohiju”, rekao je Dačić, dodvši da uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića stalno razgovaraja sa ruskim zvaničnicima.

Vaš browser nepodržava HTML5

Gde su vaše granice?

"Mi ništa ne radimo iza leđa našem glavnom strateškom partneru, zemlji koja nam daje najveću podršku. S druge strane, to je tema o kojoj se razgovara sa najvažnijim zemljama bez obzira što EU vodi dijalog. Nema trajnog rešenja bez učešća i drugih zemalja", rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara da li je Beograd Rusiji i SAD izneo ideju o razgraničenju i da li je tražio podršku za nju.

Dačić, koji se u bašti hotela beogradskog hotela "Moskva" sastao sa portparolkom ruskog ministarstva spoljnih poslova Marijom Zaharovom pred njen povratak u Rusiju, naveo je da je Beograd otvoren za dijalog i nalaženje trajnog rešenja za pitanje Kosova – dodavši da će to biti tema svih sastanaka u septembru i avgustu.

Vaš browser nepodržava HTML5

Zaharova u Srbiji: Trubači, kupus i majica s likom Putina