Beograd: Ponovo radi Slavija

Ponovo radi Slavija

Šest meseci od početka rekonstrukcije, tokom koje je otežano funkcionisao saobraćaj u Beogradu, otvoreni su Trg Slavija, Bulevar oslobođenja, Ruzveltova i Ulica Mije Kovačevića.

Gradski čelnici, zajedno sa novinarima, provozali su se ovom trasom u novom tramvaju španske proizvodnje i najavili obnovu drugih delova grada. Obnovljeni su infrastuktura, vodovodna i kontaktna trolejbuska mreža i postavljene nove tramvajske šine.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je rekonstrukciju ulica Cara Dušana, Džordža Vašingtona i Kraljice Marije, sve do sportskog centra 25. maj.

Aleksandar Jovičić, predsednik Beogradske opštine Palilula, rekao je za Radio Slobodna Evropa da u 2018. počinje izgradnja novog doma zdravlja od 4.500 kvadratnih metara u Borči, da je u naselju Braća Marić u Krnjači započeta izgradnja kanalizacione mreže, koja će u idućoj godini biti kompletno građena duž celog Zrenjaninskog puta.

Mali i Jovičić rekli su da je Pančevački most, koji povezuje centralni deo grada sa naseljima na levoj obali Dunava, u nadležnosti Republike, ali da će se Grad obratiti republičkim organima da se izdvoji novac za rekonstukciju tog mosta koji je već godinama u lošem stanju.