Ekstradicija Bogićevića CG vraćena sudu u Beogradu

Predrag Bogićević (lijevo) i Nemanja Ristić (desno)

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je rješenje Višeg suda da ima uslova za ekstradiciju Predraga Bogićevića koji je osumnjičen za krivično djelo terorizam u pokušaju zbog kog je i Crna Gora za njim raspisala interpolovu crvenu potjernicu.

Potjernica za Predragom Bogićevićem je objavljena 7. decembra prošle godine.

Portparolka Višeg suda u Kragujevcu Svetlana Simović rekla je da Apelacioni sud ukazao na potrebu da se razmotri stvarna nadležnost kragujevačkog Višeg suda.

"Postupajući po ovoj odluci Apelacionog suda, Viši sud u Kragujevcu je juče doneo odluku da je stvarno nenadležan i predmet će ustupiti Višem sudu u Beogradu. To znači da će ovaj sud odlučivati o tome da li su ispunjene pretpostavke za izručenje Bogićevića Crnoj Gori", objasnila je Svetlana Simović.

Po pravosnažnosti rešenja suda odluku o tome da li će Bogićević biti izručen Crnoj Gori doneće ministar pravde u Srbiji.

Predgar Bogićević iz Kragujevca se nalazi u ekstradicionom pritvoru Okružnog zatvora u tom gradu.

Viši sud u Beogradu ranije je pustio Nemanju Ristića na uslovnu slobodu kojeg tekođer potražuje Crna Gora za djelo terorizma, uz obavezu da ne napušta Beograd i da se javlja policiji jedanput nedjeljno.

Srpski mediji prenose da Predrag Bogićević nikada nije krivično odgovarao, niti je osuđivan.