Obama pozvao Trampa posle njegovog optužujućeg tvita

Tramp je dodao da se sa Obamom "veoma dobro slaže"

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp rekao je da ga je odlazeći predsednik Barak Obama pozvao telefonom i da su imali dobar razgovor u sredu, nakon što je Tramp ranije tog dana na Tviteru napisao da tranzicija ne teče glatko i za to optužio Obamu.

"Pozvao me je i imali smo veoma dobar razgovor... uopšte o svemu, a mislim da smo obuhvatili dosta toga", rekao je Tramp novinarima u svojoj kući u Mar-a-Lagu na Floridi, prenosi Rojters.

Tramp je dodao da se sa Obamom "veoma dobro slaže", kao i njihovi timovi.

Ranije u sredu, novi predsednik SAD je na Tviteru napisao da "čini sve kako bi zanemario mnoge zapaljive izjave i prepreke predsednika O".

"Mislio sam da će ovo biti glatka tranzicija - ali NIJE"!, dodao je Tramp u istom tvitu pre telefonskog razgovora sa Obamom.

Obama je Trampa u sredu ujutro pozvao sa Havaja, gde provodi odmor sa porodicom, navodi AP.

Bela kuća saopštila je da to bio "pozitivan poziv" s fokusom na "nastavak glatke i efikasne tranzicije".

Portparol Bele kuće Erik Šulc rekao je da su i drugi Obamini razgovori s Trampom, otkako je republikanski predsednički kandidat odneo pobedu na izborima 8. novembra, bili pozitivni.

Takođe, Šulc je naveo da su se Obama i Tramp dogovorili da njihovi timovi nastave da sarađuju do Trampove inauguracije 20. januara, dodaje američka agencija.