Đukanović: Crna Gora ima najuređeniji birački spisak u Evropi

Opozicija pominjala cifru od 130.000 ljudi da bi ovih dana izašli sa podatkom da postoje ukupno 102 sporne situacije: Milo Đukanović

Lider crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović ocenio je da Crna Gora ima "najuređeniji" birački spisak u Evropi.

Komentarišući ranije tvrdnje opozicije o tome da navodno postoje ogromne zloupotrebe u biračkom spisku, Đukanović je na sinoćnjoj predizbornoj konvenciji DPS u Kotoru, podsetio da je opozicija pominjala cifru od 130.000 ljudi, problematičnih u biračkom spisku, da bi ovih dana izašli sa podatkom da postoje ukupno 102 sporne situacije.

"Dakle, ne 102 zloupotrebe, nego ukupno 102 sporne situacije, gde se odredjeni identifikacioni elementi podudaraju među ljudima koji su u biračkom spisku, što još uvek ne znači da neko ima mogućnost da koristi duplo biračko pravo. Ali dozvolite, čak i da su svi u takvoj mogućnosti, dakle, govorimo o 102 problema u biračom spisku sa 530 hiljada ljudi, što govori, po mom dubokom uverenju, da Crna Gora ima najuređeniji birački spisak u Evropi", rekao je Đukanović.

On je kazao da je deo opozicije ušao u Valdu izbornog povjerenja, u maju ove godine "sa uverenjem da će, kako prvog dana otvore bilo koji od škafova, početi da ispadaju kosturi iz njih, a danas shvataju da je zapravo Crna Gora, mnogo pravno i politički uređenija država, nego što su ikada pretpostavili".

Djukanović je rekao da je DPS , za razliku od opozicije, za parlamentarne izbore koji će biti održani 16. oktobra, ponudila da nastavi da Crnu Goru vodi putem stabilnosti, napretka, i da u sledeće četiri godine završi proces pregovora sa Evropskom unijom i stvori uslove za punopravno članstvo.

"Naša konkurencija, aktuelna opozicija, ponudila je da se Crna Gora vrati natrag, da se vrati u vreme pre 21. maja 2006. godine", rekao je Đukanović.