Godina nakon nasilja: Slike iz Osha

Desetogodišnja Madina, Uzbekistanka, drži svoju nećaku ispred porodične kuće u Uzbekistanskoj mahali u Oshu, na sjeveru Kirgistana. NJena porodična kuža uništena je u požaru juna 2010, tokom entičkih sukoba.

Na mnogim kućama u okolini Osha i danas su napisani brojevi telefona, koje su stanovnici pisali kako bi ih rodbina i agencije za spašavanje mogle pronaći.

Uzbekistanska mahala u Oshu danas.

I Kirgistanci i Uzbekistanci i danas primaju pomoć za obnovu njihovih kuća preko UN agencije za izbjeglice, Crvenog krsta i Fondacije Aga Khan.

Mnogi su poslovni objekti uništeni juna 2010 u Oshu, gdje su hiljade Uzbekistanaca držale restorane na glavnoj gradskoj saobraćajnici. Neki su obnovljeni, ali sa novim, kirgistanskim imenima i kako kažu Uzbekistanci, sa novim, Kirgistanskim vlasnicima.

U vrtovima Osha danas ponovo rastu ruže.

Mnogi su Kirgistanci, koji voze taxi u Oshu, svoja vozila dekorisali Kirgistanskom zastavom.

Malika Usadzhanova, 74-godišnja Uzbekistanka, koja je rođena i odrasla u centru Osha. Bivša nastavnica geografije, danas živi sama u spaljenoj, dvospratnoj kući. Mnogi od njene djece i unuka odselili su u Rusiju, u potrazi za poslom. Ona danas preživljava sa penzijom od oko 100 američkih dolara.