Rijekom Bosnom pluta bijela pjenasta materija

Na rijeci Bosna, u opštini Doboj jug, jutros je uočena velika količina nepoznate bijele pjenaste materije koja je zahvatila gotovo cijelu površinu rijeke, prenosi portal "Sarajevo-x ".

Nakon izlaska na teren stručnih ekipa Direkcije civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona i prvih pregleda, pretpostavlja se da su ispuštene otpadne vode iz taložnih bazena preduzeća "Natron-Hajat" u naseljenom mjestu Kosova, kod Maglaja.

Nadležni inspektori upućeni su na lice mjesta i biće preduzete sve mjere da bi se ustanovilo da li je riječ o štetnim materijama koje mogu ugroziti stanovništvo ili životnu sredinu na ovom području i nizvodno od mjesta na kome je uočena ogromna količina pjenaste materije.

Rijeka Bosna jutros je vidno zagađena i na području opštine Doboj, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za inspekcije Slavko Kovačević. Opštinski inspektor za vodoprivredu utvrdio je vizuelnim pregledom da je Bosna zagađena i u blizini bunara koji vodom za piće snabdijevaju stanovnike Doboja.

Dobojska inspekcija preporučila je građanima da ne koriste vodu iz gradskog vodovoda dok ne stigne mišljenje republičkog inspektora.