Dostupni linkovi

Sastanak Vučića i Dodika uoči izbora u Srbiji


Predsednik Srbije Aleksanar Vučić sa predsednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom, u Banjaluci, 4. avgusta 2023.
Predsednik Srbije Aleksanar Vučić sa predsednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom, u Banjaluci, 4. avgusta 2023.

Četiri dana uoči izbora u Srbij predsednik Aleksanar Vučić sastao se u Beogradu sa predsednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom.

Zahvalio sam se predsedniku Dodiku na izuzetnoj saradnji u prethodnom periodu, a posebno na iskazanoj želji da politika koju sam predstavljao u Srbiji odnese pobedu na nedeljnim izborima, napisao je Vučić na Instagramu 12. decembra.

Gostujući na televiziji Hepi (Happy), Dodik je ranije tog dana izjavio da će izaći na izbore u Srbiji 17. decembra i glasati za Vučićevu Srpsku naprednu stranku.

BiH i Srbija imaju ugovor o dvojnom državljanstvu, koji je stupio na snagu 15. maja 2003. godine, između BiH i tadašnje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ).

U Bosni i Hercegovini je, prema podacima Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), za glasanje na izborima u Srbiji, prijavljeno nešto više od 11 hiljada birača.

Prošle godine, na parlamentarnim izborima u Srbiji na teritoriji BiH je glasalo oko 10 hiljada ljudi – nešto više od osam hiljada za Vučićevu listu.

Prošle godine su birači u BiH mogli da glasaju na 15 lokacija. Ove godine su dodata četiri glasačka mesta – u Mrkonjić Gradu, Palama, Novom Goraždu, te jedno dodatno u Bijeljini.

XS
SM
MD
LG