Dostupni linkovi

Pet ljudi ubijeno u ruskim udarima na Ukrajinu


Osoblje ukrajinske hitne službe na mjestu ruskog zračnog napada u Dnjepru, u istočnoj Ukrajini, rano 26. oktobra 2024.
Osoblje ukrajinske hitne službe na mjestu ruskog zračnog napada u Dnjepru, u istočnoj Ukrajini, rano 26. oktobra 2024.

Tri civila su ubijena, a sedam ranjeno, među kojima i jedno dijete, u ruskom granatiranju južne ukrajinske oblasti Herson u protekla 24 sata, objavio je regionalni guverner Oleksandr Prokudin ujutro 26. oktobra na Telegramu.

"Ruski vojnici su gađali poštu; oštećeni su stambeni kvartovi naselja u regionu, posebno višespratnica i 17 privatnih kuća. Takođe, okupatori su osakatili privredne objekte i automobile", rekao je čelnik tog regiona.

Prema njegovim podacima, Herson i još 16 naselja Hersonske oblasti bili su izloženi granatiranju i vazdušnim udarima.

U Kijevu je ruska bespilotna letjelica ubila tinejdžera tokom višesatnog noćnog napada, rekao je Vitali Kličko, gradonačelnik glavnog grada Ukrajine.

U većoj regiji Kijev, jedna žena je ubijena u napadu dronom, a 13-godišnji dječak je ranjen, rekao je regionalni guverner Ruslan Kravčenko.

Ruska vojska redovno napada ukrajinske regione raznim vrstama oružja - napadnim bespilotnim letjelicama, raketama, protivavionskim projektilima i protivvazdušnim projektilima.

Rukovodstvo Rusije negira da ruska vojska tokom rata velikih razmjera nanosi ciljane udare na civilnu infrastrukturu gradova i sela Ukrajine, ubijajući civilno stanovništvo i uništavajući bolnice, škole, vrtiće, energetske i vodovodne objekte.

Ukrajinske vlasti i međunarodne organizacije ove udare kvalifikuju kao ratne zločine koje je počinila Ruska Federacija.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.

XS
SM
MD
LG