Dostupni linkovi

Šest poštanskih radnika poginulo u ruskom napadu, navodi Kijev


Uništeno poštansko skladište posle ruskog raketnog napada u Harkivskoj oblasti, Ukrajina , 21. oktobar 2023.
Uništeno poštansko skladište posle ruskog raketnog napada u Harkivskoj oblasti, Ukrajina , 21. oktobar 2023.

Najmanje šest poštanskih radnika poginulo je u subotu u ruskom raketnom napadu u kojem je pogođen poštanski distributivni centar u severoistočnoj ukrajinskoj oblasti Harkiv, saopštili su zvaničnici.

U napadu je povređeno i 14 osoba, od kojih je sedam u teškom stanju, rekao je regionalni guverner Harkiva Oleg Sinegubov.

Predsednik Volodimir Zelenski na društvenim mrežama je podelio video snimak na kojem se izgleda vidi teško oštećeno skladište okruženo i kontejner s logom ukrajinskog poštanskog operatera Nova pošta.

"Svih šest mrtvih i 14 povređenih u napadu okupatora bili su zaposleni u kompaniji koji su bili unutar terminala Nova Pošta", rekao je Sinegubov.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine potvrdilo je broj poginulih, ali je navelo da je broj povređenih 16.

Regionalno tužilaštvo je saopštilo da su ruske snage u Belgorodskoj oblasti severno od Harkiva ispalile rakete S-300, od kojih su dve pogodile skladište.

Ukrajinska vojska saopštila je u nedelju da su njenih sistemi protivvazdušne odbrane tokom noći uništili šest ruskih dronova i krstareću raketu, dodajući da je Rusija ukupno lansirala devet krstarećih raketa.

Izvori: AFP, Reuters

XS
SM
MD
LG