Dostupni linkovi

Crnogorska policija i Vojska tragaju za osumnjičenim za dvostruko ubistvo


Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sa pripadnicima specijalnih jedinica policije u Bijelom Polju tokom potrage za osumnjičenim
Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sa pripadnicima specijalnih jedinica policije u Bijelom Polju tokom potrage za osumnjičenim

Crnogorska policija i pripadnici Vojske za posebne namjene tragaju za Alijom Balijagićem, osumnjičenim da je 25. oktobra ubio dvije osobe u kući u selu Sokolac kod Bijelog Polja na sjeveru Crne Gore.

Građane su pozvali da ne izlaze iz kuća.

Osumnjičeni za ubistvo brata i sestre u selu Sokolac kod Bijelog Polja
Osumnjičeni za ubistvo brata i sestre u selu Sokolac kod Bijelog Polja

Policija za njim traga od trenutka kada su pronađena beživotna tijela dvije starije osobe, te saopštila da je osumnjičeni naoružan i u bjekstvu.

Iz tužilaštva je saopšteno da su ubijeni brat i sestra M.M. i J.M. iz vatrenog oružja.

Pripadnici Vojske su opremljeni 'najsavremenijim sredstvima za izvođenje noćnih operacija', kako bi osumnjičeni bio što prije lociran, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane:

"Kako je u pitanju nepristupačan teren, angažovani helikopteri Vojske, opremljeni termovizijskim kamerama i sredstvima koja omogućavaju identifikaciju i praćenje lica u uslovima smanjene vidljivosti."

Policija je prethodno saopštila da su angažovane sve raspoložive protivterorističke jedinice, policijski psi, helikopterska jedinica MUP-a u potrazi za Balijagićem.

A građanima Sokoca, Tomaševa i Bijelog Polja je poslat apel da budu oprezni dok traje policijska akcija.

"Da ostanu u svojim objektima i ne dozvole ulazak nepoznatim licima, dok policija preduzima sve aktivnosti u cilju stavljanja bezbjednosne situacije pod kontrolu i lišenja slobode izvršioca", navodi se u saopštenju policije.

Potraga za osumnjičenim nije dala rezultate poslije 24 sata, pa je policija objavila fotografiju Balijagića, 26. oktobra i pozvala građane da, ukoliko primijete ovo lice odmah prijave policiji pozivom na broj dežurne službe u Bijelom Polju, opšti broj 122 ili najbližoj policijskoj stanici.

Predsjednik Mjesne zajednice Tomaševo Vesko Gogić, rekao je za Televiziju Crne Gore da su mještani prijavljivali čovjeka koji se već desetak dana kreće od kuće do kuće i koji im je i 'pokazivao svoje oružje'.

Gogić je naveo da su te događaje prijavljivali policiji:

"Tada je došao u kuću Jovana Madžgalja (59) i njegove sestre i oni su ga ugostili i dali su mu da jede. Međutim, kasnije se vratio i sa prozora je pucao u njih i ubio ih", kaže Gogić.

To je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović koji je posjetio lice mjesta.

"Osumnjičeni je nekoliko sati prije izvršenja krivičnog djela boravio u domaćinstvu stradalih, koji su ga ugostili", naveo je MUP.

Ministar je saopštio da je uvjeren da policija preduzima sve potrebne mjere kako bi locirali i lišili slobode osumnjičenog.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izrazio je saučešće porodici dvije osobe koje su ubijene.

On je na društvenoj mreži X pozvao stanovnike Bijelog Polja da postupe uputstvma policije, odnosno "ostanu u svojim domovima dok zločinac ne bude uhvaćen".

XS
SM
MD
LG