Dostupni linkovi

Uspostavljen železnički saobraćaj u Subotici nakon iskliznuća cisterne


Područje incidenta koji se dogodio 24. januara je obezbeđeno, a na licu mesta su vatrogasci (Ilustrativna fotografija)
Područje incidenta koji se dogodio 24. januara je obezbeđeno, a na licu mesta su vatrogasci (Ilustrativna fotografija)

Železnički saobraćaj između putničke i teretne stanice Subotica ponovo je uspostavljen u utorak oko 11 časova, nakon što su tri vagona cisterne sa propilenom iskliznula rano jutros iz koloseka.

Nema curenja propilena (gas koji se najčešće koristi kao energija za sagorevanje ili gorivo, prim.red.) i nema opasnosti po ljude, imovinu i životnu sredinu, a uzroke iskliznuća utvrdiće železnička Komisija, saopštile su "Infrastrukture železnice Srbije", 24. januara, nakon što se dogodio incident.

"Dve cisterne iskliznule su sa po jednim obrtnim postoljem, a jedna cisterna sa dva obrtna postolja. O iskliznuću su odmah obavešteni predstavnici MUP-a i Vatrogasne službe, čije se ekipe nalaze na licu mesta", naveli su, prenosi Beta.

Stručni timovi i pomoćni voz Infrastruktura železnice Srbije izašli su tokom noći na mesto iskliznuća, a danas do 11 časova prva cisterna je podignuta na kolosek i u toku je podizanje druge cisterne.

Prevoznik cisterni je privatni operater "Kombinovani prevoz", naveli su iz "Infrastruktura".

U Srbiji su se u kratkom vremenskom periodu dogodila dva akcidenta koji se tiču prevoza opasnih materija.

U pančevačkom naselju Topola u večernjim časovima 12. januara došlo je do curenja amonijačnog rastvora iz kamiona-cisterne.

Vlasnik i vozač kamiona-cisterne uhapšeni su zbog sumnje da su izazvali opštu opasnost i oštetili životnu sredinu, a nadležni su saopštili da ovaj incident nije izazvao posledice opasne opasnosti po zdravlje i bezbednost ljudi.

Krajem decembra kod Pirota je iz šina iskliznulo četiri od 20 vagona cisterni koji su prevozili amonijak. Nakon nesreće, zbog simptoma trovanja hospitalizovano je više od 50 osoba. Ministar saobraćaja Goran Vesić je 26. decembra, dan nakon nesreće, rekao da je uzrok loša infrastruktura.

XS
SM
MD
LG