Dostupni linkovi

Osumnjičeni za trostruko ubistvo u BiH operisan, pod stalnim policijskim nadzorom


Policajac ispred Srednjoškolskog centra u Sanskom Mostu, gdje je počinjeno trostruko ubistvo, BiH, 21. avgust 2024.
Policajac ispred Srednjoškolskog centra u Sanskom Mostu, gdje je počinjeno trostruko ubistvo, BiH, 21. avgust 2024.

Muškarac osumnjičen za trostruko ubistvo u Srednjoškolskom centru u Sanskom mostu stabilnog je zdravstvenog stanja nakon operativnog zahvata, rečeno je na konferenciji za medije u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) u Banjaluci.

Osumnjičeni 61-godišnjak inicijala M.V. je nakon pucnjave u ovom sjeverozapadnom bh. gradu 21. avgusta pokušao samoubistvo, te je prevezen u UKC sa prostrelnom ranom grudnog koša, obilnim krvarenjem i povredama opasnim po život.

Troje ubijenih u pucnjavi u školi u Sanskom Mostu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

"Povrijeđena su mu pluća koja su vitalni organ, te su nakon hitne intervencije povrede zbrinute, tako da je sada pacijent stabilan i nalazi se na intenzivnoj njezi. Očekujemo da ostane stabilan i da ubrzo bude prebačen na odjeljenje", rekao je novinarima Marko Kantar, načelnik Klinike za torakalnu hirurgiju na UKC RS.

M.V. se nalazi pod 24-časovnim nadzorom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) bh. entiteta Republika Srpska, rekao je za agenciju Srna Adnan Beganović, portparol MUP Unsko-sanskog kantona (jedan od 10 kantona u Federaciji BiH).

On je je izrazio nadu da će osumnjičeni muškarac biti bolje, te da će biti prebačen na područje tog kantona kako bi bio ispitan o događaju.

On je naveo da su istražioci kantonalnog MUP-a i Tužilaštva sinoć završili uviđaj, te da je pretreseno i vozilo osumnjičenog, kao i stambeni objekti u kojima je boravio.

"Detalje šta je pronađeno ne mogu podijeliti sa javnošću jer je istraga u toku", rekao je Beganović.

Kantonalno Tužilaštvo je formiralo tim koji će u saradnji sa pripadnicima kantonalne Uprave policije preduzeti sve radnje s ciljem prikupljanja dokaza i rasvjetljavanja svih okolnosti trostrukog ubistva.

Istovremeno, Opštinsko vijeće Sanski Most proglasilo je trodnevnu žalost u toj Opštini, a saopštili su i da će komemorativna sjednica u znak sjećanja na ubijene biti održana 23. avgusta.

Ministarstvo obrazovanja USK bi takođe uskoro trebalo donijeti odluku o potencijalnom prolongiranju početka školske godine.

U pucnjavi u Srednjoškolskom centru u Sanskom Mostu, u srijedu, 21. avgusta su hicima iz automatske puške ubijeni direktor škole, sekretarica i profesorica engleskog jezika, dok je osumnjičeni za pucnjavu pokušao da izvrši samoubistvo.

Motiv za ubistva se još utvrđuje.

XS
SM
MD
LG