Dostupni linkovi

Tramp bio na bezbednom tokom pucnjave u njegovoj blizini na Floridi, saopštila Tajna služba


Šerifova vozila u blizini Trampovog golf kluba, u nedelju. 15. septembra 2024. u Vest Palm Biču, Florida, nakon što su prijavljeni pucnji u blizini republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.
Šerifova vozila u blizini Trampovog golf kluba, u nedelju. 15. septembra 2024. u Vest Palm Biču, Florida, nakon što su prijavljeni pucnji u blizini republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

Donald Tramp je bio na bezbednom nakon što su prijavljeni pucnji u njegovoj blizini 15. septembra popodne na Floridi, saopšteno je Tajne službe SAD-a (Secret Service), kao i štaba Trampove kampanje, prenosi AP.

Za sada nije saopšteno da li su prijavljeni pucnji bili usmereni na republikanskog predsedničkog kandidata.

Tajna služba SAD saopštila je da istražuje i da se incident dogodio nešto pre 14 časova.

"Bivši predsednik je bezbedan", navodi Tajna služba.

Pokušaj atentata na Trampa potresa izbornu kampanju u SAD
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:23 0:00

"Predsednik Tramp je bezbedan", rekao je direktor komunikacija njegove kampanje Stiven Čeung (Steven Cheung), dodajući da "u ovom trenutku nema više detalja", prenosi BBC.

Potpredsednica SAD Kamala Haris napisala je na društvenoj mreži X da je obaveštena o izveštajima o pucnjavi u blizini bivšeg predsednika Trampa i njegove imovine na Floridi.

"Drago mi je da je bezbedan. Nasilju nije mesto u Americi", napisala je Haris.

Pre otprilike dva meseca, Tramp je pogođen tokom pokušaja atentata na mitingu u Pensilvaniji, a metak mu je okrznuo uvo.

Tramp se ovog vikenda vratio na Floridu sa posete Zapadnoj obali koja je uključivala miting u petak uveče u Las Vegasu i prikupljanje sredstava u Juti.

Nema prijavljenih povređenih, rekao je portparol šerifa okruga Palm Bič na Floridi.

Tramp je pod pojačanim bezbednosnim merama od pokušaja atentata u julu. Na mitinzima na otvorenom on sada govori iza ograde od neprobojnog stakla.

Izvor: AP
XS
SM
MD
LG