Dostupni linkovi

U eksploziji u Trajalu u Kruševcu poginula jedna osoba, četiri povređene, pokreće se istraga


Posledice eksplozije u pogonu Trajala u Kruševcu, 16. januar 2024.
Posledice eksplozije u pogonu Trajala u Kruševcu, 16. januar 2024.

U eksploziji u fabrici Trajal u Kruševcu, u centralnoj Srbiji, poginula je jedna osoba, dok su četiri povređene, saopštilo je Ministastvo unutrašnjih poslova 16. januara.

Do eksplozije je došlo Trajalovoj fabrici eksploziva, pirotehnike i hemije.

Od četiri osobe koje su primljene u Opštu bolnicu u Kruševcu, jedna je životno ugrožena, dok su tri u stabilnom opštem stanju, izjavila je direktorka te ustanove Vesna Stević Gajić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

RTS je preneo da je radnica koja je zadobila najteže povrede transportovana na Vojno-medicinsku akademiju (VMA) u Beogradu.

U saopštenju MUP-a se navodi da je do eksplozije došlo oko 9 časova ujutru prilikom procesa rada, u pogonu za mešanje raketnog goriva.

Policija na mestu eksplozije u Trajalu, 16. januar 2024.
Policija na mestu eksplozije u Trajalu, 16. januar 2024.

U Kruševcu je bio i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je izjavio da je MUP preduzeo sve mere radi utvrđivanja uzroka tragedije.

Usled eksplozije je izbio požar, koji je lokalizovan.

Ministar odbrane Miloš Vučević je izjavio saučešće porodici poginulog radnika i izrazio nadu da će povređeni proći sa što manje posledica i da će se što pre oporaviti.

"Istraga će utvrditi šta je dovelo do ove tragedije i do gubitka ljudskog života, i sve nas dodatno upozoriti da su ti poslovi sa velikim rizicima", rekao je on.

Posledice eksplozije u pogonu Trajala u Kruševcu, 16. januar
Posledice eksplozije u pogonu Trajala u Kruševcu, 16. januar

Trajal: 'Stručne službe će istražiti detalje'

Povodom eksplozije u Trajal korporaciji, poslovodstvo fabrike saopštilo je da će stručne službe istražiti detalje događaja.

"Pogon za proizvodnju gorive trake radio je uz primenu svih bezbednosnih mera i pod nadzorom kamera", navedeno je u saopštenju.

Dodaju da se eksplozija, pored preduzetih svih mera zaštite na radu, dogodila u pogonu za proizvodnju gorive trake u fabrici eksploziva, pirotehnike i hemije.

"Svi radnici Trajal Korporacije izražavaju duboku žalost i tugu povodom ovog tragičnog događaja", stoji u saopštenju.

Ovo nije prvi put da se dogodila eksplozija u pogonima Trajala.

Petoro zaposlenih na pakovanju protivgradnih raketa povređeno je u eksploziji 2001. godine.

Sedam godina kasnije, 2008. godine, došlo je do eksplozije u kojoj je lakše povređeno desetak radnika, prenose beogradski mediji.

XS
SM
MD
LG