Dostupni linkovi

U Srbiji u poplavama u Novom Sadu dvoje povređeno


Ulice Novog Sada pod vodom 17. maja, fotografiju ustupio: 021.rs
Ulice Novog Sada pod vodom 17. maja, fotografiju ustupio: 021.rs

U poplavama u Novom Sadu povređene su dve osobe, a u Koceljevi je pod vodom deset kuća, ali nije bilo ugroženih, javila je Radio-televizija Srbije.

Obilne padavine uzrokovale su poplave u nekim delovima Srbije i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) intervenisali su u više mesta, a evakuisane su tri osobe.

Spasioci su evakuisali dva lica sa krova poplavljenog automobila u Novom Sadu i još jednu osobu u Koceljevi gde je poplavljeno nekoliko objekata.

Brojne ulice u Novom Sadu su poplavljene, saobraćaj funkcioniše otežano, a u nekim delovima grada je i blokiran.

Policija je, zbog posledica padavina, intervenisala na području Novog Sada te opština Beočin, Sremski Karlovci, Zrenjanin, Šabac, Ruma i Valjevo.

Vodostaj Save kod Šapca u petak će, prema proceni Republičkog hidrometeorološkog zavoda, usled obilnih kiša preći granicu redovne odbrane od poplava.

Situacija u regiji

Zemlje u regiji su pogođene jakim kišama koje su dovele do poplava u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Rijeka Sava nastavila je u četvrtak ujutro da raste u Jasenovcu, vanredna situacija je zbog izlivanja Une u Hrvatskoj Kostajnici, a uslijed premiještanja vodenog talasa problemi se očekuju u Sisku i Petrinji.

Karlovac, Hrvatska, 17. maj
Karlovac, Hrvatska, 17. maj

Vodostaji Une i Sane, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, su u opadanju, škole i vrtići u četvrtak ne rade.

U Sloveniji, u kojoj je takođe padala jaka kiša, građanima muke zadaju veliki odroni u opštini Šentilj. Vojska je angažovana na raščišćavanju.

Poplave na zapadu Bosne i Hercegovine
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Vatrogasci u Celju, Mariboru, Murskoj Soboti i Ptuju otklanjali su posledice obilnih padavina koje su zahvatile Sloveniju i pokrenule još 16 klizišta.

XS
SM
MD
LG