Dostupni linkovi

Nevreme zahvatilo Srbiju, najgore u Beogradu


Posledice nevremena u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Snažno nevreme zahvatilo je Beograd i okolinu u jutarnjim satima 2. jula, a za kratko vreme pala je velika količina kiše i poplavila mnoga područja grada.

Zahlađenje je sa padavinama počelo još prethodne noći, ali su tokom jutarnjih sati olujni oblaci doneli jaku kišu, koja je poplavila pojedine delove grada i nanela materijalnu štetu.

U Bloku 38 na Novom Beogradu vetar je iščupao drvo sa korenom koje je palo na automobil, a oštećena su i mnoga druga vozila kao i zelenilo, javio je reporter Radija Slobodna Evropa (RSE).

Od udara vetra i kiše otpale su fasade sa pojedinih zgrada u Beogradu
Od udara vetra i kiše otpale su fasade sa pojedinih zgrada u Beogradu

Slično je bilo i u drugim delovima grada. Brojne ulice u centru grada su poplavljene, a u beogradskom naselju Rakovica formirali su se slapovi od vode.

Vatrogasne ekipe u Beogradu objavile su da su tokom noći imale 28 intervencija.

Najviše intervencija ticalo se uklanjanja stabala (15 intervencija), a u šest slučajeva vatrogasci su gasili požar nastao usled udara groma, prenosi Beta.

Usled nepovoljnih vremenskih uslova na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" moguća su kašnjenja letova zbog zabrane točenja goriva, prenela je agencija Beta.

Službe uklanjaju štetu na parkingu nakon jake kiše u Beogradu, 2. jul 2024.
Službe uklanjaju štetu na parkingu nakon jake kiše u Beogradu, 2. jul 2024.

Kako prenosi Radio-Televizija Srbije (RTS) za kratko vreme u Beogradu je palo između 20 do 40 milimetara kiše po metru kvadratnom, ponegde i više.

Ovo jako naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i lokalnom pojavom grada zahvatilo je tokom prethodne noći zapadne delove Vojvodine, Zapadnu Srbiju i Beograd, a kiša, koja se sada kreće ka istoku, trajaće ceo dan, prenosi RTS.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije su od prethodnog, usled obilnih padavina, intervenisali na 50 lokacija u Beogradu, ali i u Sremskom, Braničevskom, Borskom, Južnobanatskom, Južnobačkom, Mačvanskom i Podunavskom okrugu, objavio je MUP Srbije.

XS
SM
MD
LG