Dostupni linkovi

Izborna komisija Srbije potvrđuje pobedu Vučićeve liste


Građani Srbije u nedelju, 3. aprila glasali su za predsednika Republike, narodne poslanike i lokalne skupštine u Beogradu, Boru i još dvanaest opština
Građani Srbije u nedelju, 3. aprila glasali su za predsednika Republike, narodne poslanike i lokalne skupštine u Beogradu, Boru i još dvanaest opština

Prema rezultatima Republičke izborne komisije (RIK), na osnovu 87,67 odsto obrađenog biračkog tela, na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji najviše glasova osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" za koju je glasalo 43,4 odsto birača.

Na drugom mestu su "Ujedinjeni za pobedu Srbije" sa 13,1 odsto, a na trećem Socijalistička partija Srbije sa 11,7 odsto.

Koalicija "Nada" je osvojila 5,3 odsto, a "Moramo" 4,3 odsto glasova. Podaci RIK-a pokazuju da su Dveri osvojile 3,9 odsto, a Zavetnici 3,8 procenata.

Na osnovu 86,99 odsto obrađenog biračkog tela, najviše glasova na izborima za predsednika Srbije osvojio Aleksandar Vučić i to 59,5 odsto. Slede Zdravko Ponoš sa 17,5 odsto i Miloš Jovanović sa 5,8 odsto glasova.

Boško Obradović je osvojio 4,4 odsto, a Milica Đurđević Stamenkovski 4,3 odsto glasova.

Prema podacima RIK-a, Biljana Stojković osvojila je 3 odsto glasova, Branka Stamenković 2 procenta, a Miša Vacić 0,9 odsto.

Crta objavila rezultate za Beograd

Prema projekcijama rezultata izbora za odbornike Skupštine Grada Beograda, koje je objavila Crta, a na osnovu 96 odsto obrađenog uzorka, najviše glasova (38,1 odsto) osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", čiji je kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić. Izlaznost je, kako je saopšteno iz Crte, 57,3 odsto.

Lista "Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda" osvojila je 21,3 odsto glasova, a lista koalicije "Moramo – Za dobar grad" 10,8 odsto. Lista "Ivica Dačić – premijer Srbije, Toma Fila – gradonačelnik Beograda" osvojila je 6,9 odsto glasova, pokazuju podaci Crte.

Preliminarni rezultati izbora biće poznati u ponedeljak, 4. aprila u 20 časova, kada će se oglasiti Republička izborna komisija.

Konačne rezultate trinaestih parlamentarnih izbora od uvođenja višestranačja u Srbiji Republička izborna komisija će saopštiti najkasnije do 7. aprila u 20 časova.

Krajnji rok za raspodelu mandata je 17. april, a parlament mora biti konstituisan najkasnije do 7. maja.

Građani Srbije u nedelju, 3. aprila glasali su za predsednika Republike, narodne poslanike i lokalne skupštine u Beogradu, Boru i još dvanaest opština.

XS
SM
MD
LG