Dostupni linkovi

Američki državljanin uhapšen u Moskvi zbog 'nasilja' nad policijom


Gradski sud u Moskvi, ilustrativna fotografija
Gradski sud u Moskvi, ilustrativna fotografija

Ruska policija uhapsila je američkog državljanina u Moskvi zbog "nasilja" nad službenikom za sprovođenje zakona, saopštili su u sredu istražitelji.

Agencija Rojters je objavila, pozivajući se na informacije Telegram kanala koji prati rad ruskih sudova, da je sud u Moskvi osudio američkog državljanina Džozefa Tejtera na 15 dana zatvora zbog sitnog huliganizma.

"U noći 12. avgusta 2024. godine, američki državljanin je doveden u policijsku stanicu u Moskvi u vezi sa huliganstvom", navodi se u saopštenju ruskog Istražnog komiteta.

"Osumnjičeni je odbio da pruži svoja lična dokumenta, nakon čega je primenio nasilje nad službenikom reda", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da će muškarac, koji nije imenovan, biti optužen i da će istražitelji tražiti od suda da mu se odredi pritvor.

Incident se dogodio dve nedelje nakon što su američki reporter Evan Gerškovič, bivši američki marinac Paul Vhelan i još 14 drugih pušteni iz ruskih zatvora u najvećoj razmeni zarobljenika između Istoka i Zapada od Hladnog rata.

U ruskim zatvorima se još uvek nalazi nekoliko američkih državljana i drugih zapadnih državljana po raznim optužbama.

Izvor: AFP, Rojters
XS
SM
MD
LG