Dostupni linkovi

Glumac Sergej Trifunović priveden u Hrvatskoj zbog 'vređanja policije'


Glumac Sergej Trifunović u Beogradu, jun 2020.
Glumac Sergej Trifunović u Beogradu, jun 2020.

Beogradski glumac Sergej Trifunović priveden je 17. septembra u Hrvatskoj zbog vređanja i omalovažanja policijskih službenika Hrvatske u objavi na društvenoj mreži prošle godine, saopštila je hrvatska policija za RSE.

Prema navodima hrvatske policije za TV N1, on je priveden oko ponoći na graničnom prelazu Bajakovo između Srbije i Hrvatske.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske navode za RSE da su u saopštenju od 10. septembra 2023. godine obavestili javnost da će u vezi sa objavom na društvenoj mreži Sergeja Trifunovića od tog dana sprovesti istragu.

Prema navodima policije, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je "muškarac ostvario obeležja prekršaja iz čl. 5 i 17 (hrvatskog) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega je danas doveden u službene prostorije".

Policija navodi da je u objavi na društvenoj mreži, Trifunović "objavio tekst neprimerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći (između ostalog) da su splitski policajci iznudili preko tusuću evra".

Nakon sprovedenog postupka protiv njega će biti nadležnom opšinskom prekršajnom sudu podnesen optužni predlog, navedeno je u odgovoru Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Trifunović nije bio dostupan za komentar.

Sergej Trifunović je prošle godine više puta dobio prekršajnu kaznu u Hrvatskoj, prema pisanju medija, jer je svog psa šetao bez nadzora, odnosno bez povodca i korpe.

Splitska policija je u septembru prošle godine objavila da je zbog tih prekršaja Trifunović dobio jednogodišnju zabranu ulaska u Evropski ekonomski prostor koji čine zemlje Evropske unije, kao i Norveška, Island i Lihtenštajn.

XS
SM
MD
LG