Dostupni linkovi

Predsjednička debata Harris i Trumpa dogovorena za 10. septembar


Potpredsjednica SAD Kamala Harris, kandidatkinja demokrata i Donald Trump, bivši predsjednik i kandidat republikanaca
Potpredsjednica SAD Kamala Harris, kandidatkinja demokrata i Donald Trump, bivši predsjednik i kandidat republikanaca

Američka mreža ABC saopštila je da su i Donald Trump i Kamala Harris pristali na predsedničku debatu 10. septembra.

"Potpredsjednica Harris i bivši predsjednik Trump su nam oboje potvrdili da će učestvovati u debati na ABC-u", saopštila je televizija.

Tramp je ranije 8. avgusta, na konferenciji za novinare u Floridi, predložio da se tokom septembra održe tri debate sa Harris.

Trump je imao zakazan termin za drugu debatu sa aktuelnim predsjednikom Joeom Bidenom, koji se povukao iz trke za drugi mandat.

Američka potpredsjednica Kamala Harris i zvanično je 5. avgusta postala predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke.

Bio je to rezultat online glasanja Demokratskog nacionalnog komiteta.

Ona je prva Afroamerikanka i Južnoazijska Amerikanka koja je postala kandidatkinja vodeće američke partije za kampanju za Bijelu kuću.

Njeno imenovanje za predsjedničku kandidatkinju uslijedilo je nakon lošeg nastupa američkog predsjednika Joea Bidena na debati sa predsjedničkim kandidatom Republikanaca Donaldom Trumpom u junu.

Taj nastup je poljuljao povjerenje njegovih pristalica u izglede za njegov reizbor za drugi mandat i podstakao unutarpartijsko trvenje oko toga treba li on da ostane u utrci.

Čim je Biden objavio da se povlači iz predsjedničke utrke, Harris i njen tim počeli su raditi na dobijanju podrške partijskih delegata, potrebnu za nominaciju u online partijskom glasanju.

Izvor: BBC, AP
XS
SM
MD
LG