Dostupni linkovi

Dvije osobe poginule u ruskim napadima na Ukrajinu, oštećena infrastruktura luke na Dunavu


U nekoliko raketnih udara na Harkiv 24. jula ubijen je najmanje jedan civil.
U nekoliko raketnih udara na Harkiv 24. jula ubijen je najmanje jedan civil.

U ruskom granatiranju i raketnim udarima na ukrajinske regije 24. jula poginule su najmanje dvije osobe, nekoliko je ranjeno i oštećena je lučka infrastruktura u dunavskoj luci Izmail, izvijestili su regionalni zvaničnici.

Jedna starija žena poginula je u gradu Hersonu na jugu zemlje tokom ruskog granatiranja, saopštila je regionalna vojna uprava.

"Ruska vojska je noću pogodila stambenu zgradu u okrugu Dnjepar u Hersonu. Nažalost, 77-godišnja žena je ubijena, a njeno tijelo je pronađeno ispod ruševina njene vlastite kuće", navodi se na Telegramu.

U nekoliko raketnih udara na Harkiv, drugi po veličini grad u Ukrajini, ubijen je najmanje jedan civil, rekao je gradonačelnik Ihor Terekhov na Telegramu.

"Prvi udar je bio usmjeren na industrijsku zonu u jednom od okruga Harkiva.... Drugi je pogodio područje privatnog preduzeća, zapalivši zgradu. Postoje izvještaji o jednoj mrtvoj osobi", rekao je Terekhov.

Guverner Harkiva Oleh Synyehubov rekao je odvojeno da je industrijska zgrada zapaljena u napadu na gradsku četvrt Nemišljanski.

Oleh Kiper, guverner južnog regiona Odese, izvijestio je da su ruske bespilotne letelice pogodile područje dunavske luke Izmail, što je kritično za ukrajinski izvoz žitarica.

"Lučka infrastruktura i stambena zgrada bili su na meti Rusa", napisao je Kiper na Telegramu i dodao da su tri osobe povrijeđene. Kiper je rekao da je u napadu oštećeno nekoliko lučkih instalacija i da je izbio požar, ali su ga na kraju ugasili vatrogasci.

U susjednoj Rumuniji, članici NATO-a, vlasti u okrugu Tulcea, koji se graniči sa Izmailom, izdale su upozorenja nakon što je nekoliko dronova primijećeno blizu granice. Krhotine ruskih dronova u prošlosti su nekoliko puta padale na teritoriju Rumunije.

Ukrajinske vazdušne snage saopštile su da su njeni sistemi protivvazdušne odbrane oborili 17 od 23 dronova koje je Rusija lansirala na ukrajinske ciljeve. Prema riječima komandanta ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, generala Mikole Olešuka, najviše dronova oboreno je iznad Odeske oblasti.

U međuvremenu, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su njegovi sistemi protivvazdušne odbrane oborili tri ukrajinske bespilotne letjelice iznad Belgorodske oblasti.

Ukrajina, čija je civilna i energetska infrastruktura devastirana neprestanim ruskim raketnim i bespilotnim napadima, zauzvrat je gađala postrojenja za preradu nafte i druge objekte za proizvodnju goriva unutar Rusije koji rade za vojsku.

Šta Bajdenov izlazak iz predsedničke trke znači za Ukrajinu?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:22 0:00
XS
SM
MD
LG