Dostupni linkovi

Rusija tvrdi da je oborila pet bespilotnih letelica u oblasti Moskve


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je pet bespilotnih letelica u Podmoskovlju, objavilo je u utorak ujutro, 4. jula, Ministarstvo odbrane Rusija, navodeći da nije bilo žrtava.

"Jutros smo sprečili pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički akt sa pet dronova", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prethodno je služba za vanredne situacije objavila da su tri drona srušena, od čega dve letelice koje su se kretale ka Moskvi i koje su "neutralisane elektronskim sistemom ratovanja", objavila je agencija Frans pres (AFP) pozivajući se na TASS.

Ruska agencija RIA Novosti javila je da su dve letelice oborene kod sela Valuevo kod Moskve.

Treći dron oboren je u Kaluškoj oblasti, jugozapadno od Moskve.

Nekoliko letova je preusmereno na druge aerodrome, a ruska agencija za vazdušni saobraćaj je saopštila da je saobraćaj na Vnukovu nastavljen u pet sati ujutru po lokalnom vremenu.

Moskva i njen region, više od 500 kilometara od ukrajinske granice, retko su bili mete napada dronovima od početka ofanzive u Ukrajini u februaru 2022. godine.

Međutim, ta vrsta napada učestala je drugde u Rusiji.

Ruske vlasti su 21. juna saopštile da su neutralisale tri drona u regionu Moskve, uključujući dva u blizini vojne baze. Tada su takođe optužili ukrajinske vlasti za napad.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.

XS
SM
MD
LG